Örülnél neki ha csökkenne az átlagfizetés?
Találtam egy kérdést, ami azt kérdezte, hogy mennyire várják az emberek az 1 milliós bért. Sokan írták (kb. 90%), hogy nem várja, mert akkor minden drágább lesz.
Felmerül a kérdés, hogy vajon örülnétek e ha csökkenne az átlag bér?
Ha mindenki bére csökkenne 10%-al semmi se változna, pont ahogy 10% béremelés mindenkinek se változtat semmit. A pénz csak egy db papír, annak értéke relatív, ha minden ember bérét 10%-al megnöveled, akkor minden ára is 10%al megnő, ergo semmit se csináltál.
Az infláció nem egy gonosz, az emberek elnyomására kitalált dolog, egyszerűen csak az a folyamat, amivel a rendszerbe került extra pénz mennyiség beálltja az árakat.
Nagyon lebutítják a dolgot, és te még csavart is rajta.
A gazdaság teljesítőképessége a lények. A kiadások é bevétek egyensúlya a fontos. Lehet a fizetést emelni, persze. De ha nincs meg a gazdasági alapja, akkor csak az inflációt gerjeszti.
Nagyon béna, de ezt jutott eszembe:
Ha termelek a cégnek 10 milliót havonta, abból eddig kaptam 400 ezer forintokat, emelés után 700 ezret, belefér. De ha csak 1 milliót hozok, de a munkámra szükség van, hogyan lesz a 400-ból 700? A cég bezár.
Ha növelni kell a béreket, akkor a termékek ára is nőni fog. A számok nőnek, de az anyagi szempontból számított életszínvonal még romolhat is. Az első fizetésem 2300 Ft volt, és több dolgot megengedhettem magamnak, mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!