Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten diplomával a...

Budapesten diplomával a versenyszférában mennyi lehet az átlagfizetés?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez elég megosztó téma, mert egyrészt van, amit mér a KSH és amikor közli a számokat, hogy mennyi az átlagbér, akkor sokan kiakadnak, hogy a közelében sincsenek. Másrészt meg, ha a környezetemben körülnézek és ott kvázi senki sem keres nettó 5-600 alatt, ami jól hangzik, de nem tudom mennyire reprezentatív. Az biztos, hogy, aki versenyképes szakmával, nyelvtudással rendelkezik, az már nem kereshet nagyságrendekkel kevesebbet, mint nyugati országokban, mert ez egy globális gazdaság, a termékek, szolgáltatások, amikhez hozzáad értéket külföldi gazdagabb országokban kerülnek eladásra, amik elbírják a magasabb béreket. Ezért nem tudom mi lehet a pontos szám, de úgy tűnik egyre inkább szétszakad a társadalom ilyen szempontból is.

nov. 27. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon nem mindegy hogy mennyi a tapasztalat, milyen a tepaasztalat, milyen a diploma, van-e nyelvtudás stb. Nem lehet erre értelmesen válaszolni mert ha elsz egy átlagos szám az sem fog semmit sem megmutatni... (nem mindegy hogy egy cég vezérigazgatója vagy valami magyar kkv-nél egy adminisztrátor valaki egyetem után 1 hónappal)
nov. 27. 10:58
 2/4 anonim válasza:
9%
1 millió nettó körül.
nov. 27. 12:26
 3/4 anonim ***** válasza:
A gyárak is versenyszféra...
nov. 27. 14:54
 4/4 anonim ***** válasza:

#2-eshez még annyit hozzátennék, hogy Budapesten a fizetéseket szorozhatod átlagban 1.5x-el. Én saját tapasztalatból kiindulva 800ezer-1 millió nettó közé tenném, jó piacú szakmákban (pl IT) ez 1.2-1.3 millió.

Persze Bp.. Vidéken ugyanazon a területen 500 nettót kaptam.

nov. 28. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!