Mihez kezdjek magammal? Magyarországon élek és nincs nettó félmilliós fizetésem. Most akkor költözzek el az országból vagy keressek másodállást?
Dehogy hasonlóak az árak. Nominálisan jóval több, bár arányaiban valóban alacsonyabb.
Numbeo.com -on hasonlítsd össze Budapestet meg néhány német várost (Frankfurt, Berlin, stb).
Ha lenne fél milliós fizetésed, akkor a kérdés úgy módosulna, hogy nincs 700 ezres fizud, ha azt eléred akkor jön az 1 milliós aztán így tovább.
Egy idő után az lenne a kérdés, hogy nem vagy gazdagabb a Lölönél, nincs 1200 milliárd Ft-od, hova költözz...
Semmi értelme.
Nekem nagyon sok haverom, ismerősöm ment ki nagy mellénnyel külföldre, hogy majd milyen jó lesz. Nagy részük nagyon hamar vissza is jött, sokan ide-oda pár hét/ pár hónap munka után folyton új helyet keresnek, héba-hóba dolgoznak, kiégtek, utálják az egészet stb.
Nem a fizetés és nem az ország a lényeg, hanem TE. A szar meló mindenhol szar meló, függetlenül a pénztől. És lehet azzal jönni, hogy a nettó 200-nál jobb ha az ember 1 millióért dolgozik külföldön, de nagyon hamar eljön az a szint amikor rájön valaki, hogy nem. Nincs különbség. Folyton ezt hallom haveroktól is, hogy rohadtul megutálták az egészet, hiába keresnek akár 5X annyit, ugyanolyan fos, ugyanúgy csórók, nincs megtakarításuk, nincs idejük, energiájuk, magányosak, depressziósak stb.
Persze ki lehet menni, de alapvetően NEM ez fogja megoldani a problémáid és nem is a magasabb fizetés.
Kérdező, már bocsi de a semmire sehol sem fogsz kiemelkedő fizetést kapni, se itthon, se külföldön.
Persze külföldön technikailag többet keresel mint itthon de a lakhatás és a szolgáltatások is jóval drágábbak. Csak példaképpen, Budapesten 200 ért már kapsz jó helyen 1.5 szobás élhető albérletet, ugyanez Münchenbe kb 600 ezer ft.
Szóval ha jó fizetést akarsz bárhol akkor azért tenned kell. Én lenyomtam 2 kemény szakot egyetemen, megtanultam felsőfokú szinten angolul, pályakezdőként bizony a gyakornokoskodás sem fizetett halálra de a végén olyan fizetésem van ami kiemelkedő.
Nem kell végig járnia mindenkinek ugyanezt az utat amit én tettem, de a pénz nem fog az öledbe esni a két szép szemedért (ha csak nem utcalány leszel de gondolom nem ez lenne a terv), és ha nem teszel érte külföldön is csak megkapod az alja munkát amiből ha ott életet kell építened akkor nem leszel előrébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!