Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 41 évesen nem késő váltani,...

41 évesen nem késő váltani, elkezdeni egy egyetemi szakot egy teljesen más területen, mint ahol eddig dolgozom és dolgoztam?

Figyelt kérdés

Szociáis szféráról lenne szó. Tudom hogy nem igazán jól kereső terület de érdekelne azok véleménye akik átéltek hasonló karrierváltást 40 felett hogy ez mennyire működőképes, mennyire lehet még ennyi idősen elhelyezkedni egy új területen.

Előre is köszönöm a válaszokat.

#Karrierváltás, 40 felett, szociális szféra
jan. 5. 20:37
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
#10 értem, köszönöm 10-es a válaszod.
jan. 5. 21:16
 12/22 anonim ***** válasza:
67%
Ha akkora az emberhiány (gondolom nyomós okból), simán lehet, hogy fullos diplomás képesítés nélkül is kellesz. Ne az egyetemmel kezdd, hanem a kapcsolatfelvétellel, mert kiderülhet, hogy elég egy OKJ, vagy annyi se.
jan. 5. 21:31
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm 12-es de mindenképpen szeretném elvégezni a szociális munka alapképzést, hogy meglegyen a szükséges szaktudásom is és ne egy kontárként dolgozzak, ráadásul érdekel is ez a terület és szeretnék minél magasabb szintű tudást elsajátítani. Van duális képzés ami azért sokat segíthet hogy az egyetem elvégzése után is legyen munkahelyem. Mondjuk ilyen téren kicsit hibás volt a kérdés, mivel 3,5 éves a képzés, mire elvégzem több éves szakmai tapasztalattal fogok rendelkezni ezen a területen is.
jan. 5. 21:41
 14/22 anonim ***** válasza:
71%

Én ismerek olyat, aki 42 évesen kezdett gépészmérnök képzésbe, ráadásul nő és 3 gyereke van.

Megcsinálta, lediplomázott.

Én azt gondolom 40x évesen még nem késő valami újat tanulni.Viszont, én a szociális szféráról lebeszélnélek.Inkább menj pedagógusnak,ha már a versenyszféra nem vont, most jól fizetett állami alkalmazottaknak számítanak a pedagógusok.

jan. 5. 21:42
 15/22 A kérdező kommentje:
#14, köszönöm Neked is a válaszod és hogy megosztottad a véleményedet. Viszont én rossz pedagógus lennék. Nincs családom, sőt még a családi, baráti körökben sincsenek gyerekek ezért nem is értek hozzájuk.
jan. 5. 21:47
 16/22 anonim ***** válasza:
80%
El kell végezni. Én elvégeztem néhány dolgot, ami érdekelt. Annyi idősen, mint Te két szakmám volt. Most 4 van és az utolsót most szereztem egy éve 50 felett. Jól lesz az valamire. Neked is jó lehet, ha nem lesz kormányváltás, akkor is el vagy vele. Ha kormányváltás lesz, akkor szerintem aranyat fog érni egy ilyen papír, annyira nagy a probléma a szociális szférában.
tegnapelőtt 00:05
 17/22 A kérdező kommentje:
#16, köszönöm a véleményed, úgy gondolom én is, hogy előbb-utóbb muszáj lesz a szociális szférában dolgozók fizetését is rendne tenni mert különben összedől a nagy munkaerőhiány miatt.
tegnapelőtt 00:08
 18/22 anonim ***** válasza:
83%
Már összedőlt, mindent leszrnak, kormányzás nincs. A szociális szféra sem működik, csak nem volt még idő megnézni mi történik.
tegnapelőtt 00:19
 19/22 anonim ***** válasza:
84%
Én 45 évesen kezdtem valami teljesen újba, visszamentem egyetemre, és 49 évesen diplomáztam. Már 3 éve dolgozom az új szakmámban.
tegnapelőtt 07:32
 20/22 A kérdező kommentje:
#19 Köszönöm, hogy megosztottad velem, ez nagyon szép és motiváló teljesítmény.
tegnapelőtt 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!