41 évesen nem késő váltani, elkezdeni egy egyetemi szakot egy teljesen más területen, mint ahol eddig dolgozom és dolgoztam?
Figyelt kérdés
Szociáis szféráról lenne szó. Tudom hogy nem igazán jól kereső terület de érdekelne azok véleménye akik átéltek hasonló karrierváltást 40 felett hogy ez mennyire működőképes, mennyire lehet még ennyi idősen elhelyezkedni egy új területen.
Előre is köszönöm a válaszokat.
#Karrierváltás, 40 felett, szociális szféra
tegnapelőtt 20:37
1/22 anonim válasza:
Ha azt nézzük, hogy 65 éves korodig dolgozol és az egyetem mondjuk 3 év, akkor megéri, hiszen még 20 évet fogsz dolgozni utána.
2/22 A kérdező kommentje:
Igen, 1-es ez tény. Csak a kérdés arra is vonatkozik hogy 44-45 évesen mennyire nehéz elhelyezkedni a szociális szférában ha addig teljesen más területen dolgozott az ember. Nyilván a huszas éveiben lévő, pályakezdő fiatalokat részesítik előnyben. Bár úgy tudom a szociális szférában elég nagy az emberhiány.
tegnapelőtt 20:46
3/22 anonim válasza:
nehéz, ugyanúgy, ahogy pályakezdőként, meg ugyanúgy ahogy pályaelhagyóként.
senkinek nem egyszerű elhelyezkedni.
4/22 anonim válasza:
Nem lebeszélni akarlak arról ami érdekel, de 40 éves kor felett pályakezdőként nem leszel könnyű helyzetben. Talán olyan területen működhet, ahol hatalmas a munkaerőhiány és mindenkire szükség van. A szociális szféra talán ilyen.
5/22 anonim válasza:
Keres rá, hogy Sanders ezredes hány éves volt, amikor megalapította a KFC-t!
6/22 anonim válasza:
nem minősül pályakezdőnek, mivel feltételezzük, hogy 20-40 éves kora között már volt állása.
7/22 anonim válasza:
#5 Más az ha saját vállalkozást akarsz csinálni, és más ha saját magadat kell eladnod egy munkaadónak.
8/22 A kérdező kommentje:
#3,4 köszönöm a válaszaitokat.
#5 olvastam róla, ha jól emlékszem 65 körül. De ez nem saját vállalkozás lesz, hanem alkalmazotti státusz. De azért köszönöm a pozitív válaszod.
tegnapelőtt 21:00
9/22 A kérdező kommentje:
#6 úgy értettem a pályakezdőt hogy azon a területlen tapasztalatlan szakmailag. De nyilván más területen dolgoztam már.
tegnapelőtt 21:01
10/22 anonim válasza:
Extrém erőforráshiányos a szociális szféra.
Szóval szinte biztos, hogy tárt karokkal várnak függetlenül attól, mekkora tapasztalatod van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!