Mekkora béremelést tartanátok reálisnak az alábbi esetben?
Hegesztőként dolgozom két éve egy közepes méretű, magyar cégnél. A szakmában több, mint húsz év megszakítások nélküli tapasztalatom van. Az elmúlt húsz évben egyéb képzéseket is elvégeztem, amelyek a fémiparban/gépgyártásban hasznosak(hegesztő minősítés, targoncavezető, darukezelő, érettségi, német nyelvvizsga).
Egy műszakban, egy 22 munkanapos hónapban nettó 450 ezer Ft-ot keresek. Túlóra nélkül. Teljeskörűen be vagyok jelentve, más egyéb juttatás nincs.
Hamarosan aktuális lesz az idei béremelés.
Szerintetek ebben az esetben mennyi lehet a reális béremelés?
Miről maradtam le? Nem 3-4% volt most a (hivatalos) infláció? Miért adnának 8%-ot? Nem értem. Persze ne legyen igazam, hajrá, reméljük kapod a 8-12%-odat, csak nem értem hogy.
A béremelésnél meg nem relevánsak a fenti infók annyira. Ha az elmúlt béremelés óta szereztél volna új releváns tudást, képzettséget, akkor az releváns.
Ha 20 éve dolgozol és minden évben van emelés és minden évben ismered az inflációt, akkor abból ki tudod kb számolni. Szerintem 5%-nak is örülni kell idén.
Azt látom én is, hogy a gazdaságban eléggé rosszak a kilátások, nemcsak hazánkban, szinte egész Európában.
De, azt is hozzá kell tennem, hogy ebben a sz.r helyzetben is a cég 14 új projektre szerződött le, plusz visszakapott egy több éve elcseszett projektet. És mindezekben az én kezem nagyon is benne volt, persze nemcsak rajtam múlott.
Hát erre alapozom én a béremelést, hogy megrendelőket és plusz bevételt nyert a cég a közreműködésemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!