Mennyi szabadság pénz jár egy napra ha 324.000 Ft-os bruttó bérre vagyok bejelentve?
Figyelt kérdés
Kerestem a neten éhez kalkulátort de nem találtam.tegnapelőtt 15:25
1/7 anonim válasza:
Ha fix bérben vagy, ugyanannyit kapsz, mintha egész hónapot végig dolgozod. Nem értem a kérdést.
2/7 A kérdező kommentje:
Decemberben maradt 11 bent maradt szabadságom. Azt most januárban kell kifizetniük, mennyivel számolhatok?
tegnapelőtt 16:03
3/7 anonim válasza:
2: 11 szabad nappal szamolhatsz amit mihamarabb ki kell venni.
4/7 A kérdező kommentje:
Nálunk ez nem így működik. Ki fogják fizetni a 11 szabadságot mert kiadni nem tudják ember hiány miatt. Nyilván nem a 324 bruttó után járó nettó kapjuk hanem órabér szerint a ledolgozott órák után járó pénzt is. Tehát a 324 bruttó csak a bejelentés. Kérdés még mindig hogy hivatalosan egy 324 bruttó után 11 szabadságnak kb mennyi nettó vonzata van ha elmúltam 25 tehát normál adózó vagyok?
tegnapelőtt 16:57
5/7 anonim válasza:
324*0,665/(havi munkanapok száma)*11 = nettó xy összeg a szabadságodért
6/7 anonim válasza:
"Nálunk ez nem így működik. Ki fogják fizetni a 11 szabadságot mert kiadni nem tudják ember hiány miatt. "
A szabadságot ki kell adni, kifizetni a munkaviszony megszűnésekor lehet csak (szabadság-megváltás).
Szabadságra távolléti díjat kell fizetni. A távolléti díj meghatározását az MT írja le. Már ha szabadság-megváltásról beszélhetünk, hiszen pénzben megváltani más esetben nem lehet.
7/7 anonim válasza:
Ezt hivatalosan fogják kiszámolni, tehát 3. és 5. válaszolt helyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!