Junior mobile fejlesztő mennyit keres nettó?
tól-ig ok nem mondanak sokat, mert mindkét szakmába óriási a variancia.
- IT területen ~700 tól 2.5 millióig bármi lehet szinttől függően
- Orvosnál bejön az hogy melyik korházban van és mi a specialitása. Egy háziorvos meg egy szívsebész más kategória, plusz mennyi ügyeletet kell csinálnia. Itt is 700 körültől 2-3 milliókig minden lehet.
Kontaktor/magánba pedig mindkét területen 2+ milliókat vihet haza az illető.
Egyébként Hays sávok IT területen nagyjából stimmelnek.
Matek mindegyikhez kell, talán Proginfón erősebb mert ott lesz kalkulus, diszkrét matek és statisztika. Orvosin viszont van kémia ami ugyan úgy szívás.
Én óvakodnék attól hogy csak fizetés alapján nézz szakot, főleg úgy hogy két abszolút más irányokba kacsintgatsz. Miben vagy jelenleg jó? Mi az ami érdekel téged?
#3 A vállalkozói lét nem való mindenkinek és leginkább webfejlesztő tud könnyen contraktor lenni, de ez a terület az ami a leginkább telített.
Alkalmazott + full home office nál sokkal kisebba felelősséged és az a lényeg hogy megcsináld a feladatod, ha előbb meg tudod csinálni akkor meg van időd másra.
#5 1 személyes fejlesztőként limitáltak a forrásaid, mondjuk Data Science projekteken vagy épp embeded programokon nem fogsz tudni dolgozni.
Ezért mondtam hogy ez web/mobilfejlesztésnél működhet, egyebeknél már nagyon nehézkes. Az meg hogy nem kontraktra végzel valamit az baromi nagy lutri és fent kell tartanod addig magad amíg (remélhetőleg) beválik a dolog amit fejlesztesz.
Szóval persze nem lehetetlen de azért az ahogy leírtam nem mindenkinek való és még kevesebbeknek jön össze az hogy saját projekteket ad el és jóval jobban megél belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!