Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha az egyetemi informatika...

Ha az egyetemi informatika szakok nem jók arra, hogy eljuss egy junior fejlesztő szintig, akkor pontosan mire jók?

Figyelt kérdés

Ha százszor nem akkor egyszer sem olvastam azt hogy a mérnök infó/prog infó/gazd infó szakok önmagában véve nem juttatnak el még egy junior fejlesztő szintre sem, DE nem is ez a céljuk. Tehát az alkalmazotti piac legalját sem érik el.

Ezt egyébként tapasztalom is, ismerősi körömben rengetegen végeznek ilyen szakokon, és utána meg munkanélküliek lesznek.

Eddig mindig csak azt olvastam, hogy mi NEM a céljuk ezeknek az egyetemi szakoknak. Tehát nem céljuk az hogy valamiben versenyképes legyél a munkaerőpiacon.

Akkor pontosan mi a céljuk, mire jók manapság?

jún. 23. 17:28
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Ismerős kibukott proginfóról, aztán valamennyi kihagyás után még egy OKJ-n vizsgázott le, közbe persze keményen önképezte magát. Elment egy nagyobb céghez, ahol az interjú után felajánlották neki hogy az előzetes tudásfelmérés alapján medior szinten kezdhetne.

Szóval azért van ellenpélda.

jún. 23. 17:30
 2/8 anonim ***** válasza:
16%
Sallangok nelkuli verzio a gyorstalpalo, lenyegretoroen ledaraljak a tananyagot, beseggeled, jelentkezel 50 ceghez es valamelyik felvesz. A vontatottabb, bulikkal tarkitott verzio az egyetem. Hetvegente pumpalhatod az izzadt, gombas lukakat, meg azert megiscsak meno, ha te proginfora jarsz, ingyen ketyintesekben nem lesz hiany. Szoval az egyetem akkor jo, ha apuek eltartanak addig es esetleg valami villantos verdat is a segged ala tolnak.
jún. 23. 17:43
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
Arra jó, hogy megadja azt az alaptudást és mindsetet amivel el tudod magadtól sajátítani azt a tudást ami majd éppen kell. Amikor elkezded az egyetemet ki tudja, hogy milyen programnyelvek egyebek kellenek majd? Az IT világa olyan gyorsan fejlődik, hogy az oktatás nem tudja nem is akarja vele tartani a lépést. Inkább az erős alapokra mennek rá amire majd építkezhetsz.
jún. 23. 17:44
 4/8 anonim ***** válasza:
5%
időpocsékolásra nagyon jók.
jún. 23. 17:50
 5/8 anonim ***** válasza:
69%
Prolikam felre beszel
jún. 23. 21:05
 6/8 anonim ***** válasza:
20%

"Ezt egyébként tapasztalom is, ismerősi körömben rengetegen végeznek ilyen szakokon, és utána meg munkanélküliek lesznek"

Jó nagy szerencsétlenek lehetnek már ne haragudj vagy valami fika egyetem kamu IT szakján csúszkáltak át.

Én ellenpéldát tapasztaltam - a legjobb szaktársaimat (beleértve engem) már az iskolapadban bombáztak ajánlatokkal a cégek, kutatóintézetek én a diplomázást követően legalább 6 helyen kezdhettem volna főállásban.

Hogy mire jó az egyetem? Egyrészt lefekteti az alapokat és hollisztikus rálátást ad az informatikára nem csak egy programozási nyelv szintaktikáját tanulod meg, másrészt kapcsolatok építésére és általános problémamegoldó készség fejlesztésére, harmadrészt a karriered beindítására (szakmai gyakorlat, diákmunka ami nélkül aligha vesznek bárkit komolyan manapság junior pozira jelentkezés esetén)

Én 2,5 éve végeztem el az ELTE IK proginfót, jelenleg br 1,35 milliót keresek teljes home officeból mellette pedig az ismerősöm cégének segítek be maszekban fejleszteni ahonnan nettó 400-500 ezret kapok és teljes jó a work-life balancem mivel a főállású munkámban nem szakadok bele így párhuzamosan bőven van időm mindkettőt vinni. Egy hónapban bőven nettó millió felett keresek mert SZJA kedvezményre is jogosult vagyok, egyébként idővel az a célom, hogy egyéni vállalkozóként dolgozzak full remote külföldi cégnek majd ha elértem a megfelelő tapasztalati szintet. Az egyetem második éve óta 1 napot nem voltam munkanélküli.

jún. 24. 02:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetem főként erős elméleti alapokat ad és egyfajta szemléletet ami jól jön majd a későbbiekben. Ezeken kívül ha egy jó egyetemre mész lehetőséged van a karriered beindítására hallgatókén azzal, hogy elmész gyakornoknak vagy feltudsz mutatni valamilyen versenyeredményt.
jún. 24. 05:20
 8/8 anonim válasza:
100%
Az egyik előnye hogy lesz hallgatói jogviszonyod, ezáltal a cégek szívesen alkazmaznak gyakornokként. Ott meg már el tudsz jutni junior szintig.
jún. 24. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!