Milyen egyetemi szakot ajánlatok, ha frontend fejlesztő szeretnék lenni?
Figyelt kérdés
OE-NIK mérnökinfó, vagy ELTE-IK programtervező?2023. jan. 30. 10:29
A kérdező szavazást indított:
OE NIK mérnökinfó
ELTE IK programtervező
Valami más szak
13 szavazat
1/4 anonim válasza:
Saját és ismerősök tapasztalatából mondom, hogy sokkal többre mész célirányos tanfolyammal, mint diplomával. (főleg frontend téren)
2/4 anonim válasza:
Huhh az a baj, hogy frontenddel kapcsolatban kb semmit sem fogsz tanulni, legalábbis Mérnökinfón, de programtervezőn sem igen.
Oké, fogsz általános dolgokat szoftverfejelsztésről tanulni. BME-n például van szoftvertervezéssel kapcsolatos tantárgy. Pl.: Szoftvertechnológiák, Szoftvertechnikák
Viszont még az ilyen tantárgyak sem igen adnak előnyt, mert a frontenden nincs nagyon dura "tervezés". Minimális struktúra van, de többnyire csak a backend mása.
Konkrétan nincs semmi, amit hasznosnak találnék egy frontend fejlesztőnek egyetemen.
3/4 anonim válasza:
A front end jellemzően nem része az egyetemi tananyagnak. Kb mindenhol 1-2 tárgy van összesen, ami valamilyen módon kapcsolódik ehhez. Ezt az emberek többsége magától szedi magára. Én oe-s vagyok, egy gui tárgyunk van összesen, de ott sem naprakész a technológia, amit tanulunk.
4/4 anonim válasza:
Alapvetően mind1, milyen infós szakot választasz. Ahogy fentebb is írták, ezeken a szakokon nem gyúrnak rá a frontendre. Szerintem érdemesebb könyebb szakra /egyetemre menni, hogy suli mellett maradjon idő önképzésre,saját projektekre és lehetőleg minél előbb kezdj el dolgozni valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!