Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van hiány még a festőkbő...

Miért van hiány még a festőkből is?

Figyelt kérdés
Egyik legkönnyebb építőipari munka, annyira nem is kell a kézügyesség, mint egy kőművesnek, mégis nagyon jól lehet keresni vele. Mai gépekkel nagyon gyorsan lehet haladni és az óradíja ugyanannyi, mint gép nélkül. Festő ismerősöm, aki gépeket használ, havi 1,5 milliót keres Debrecen és környékén, tisztán.
dec. 23. 15:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Te miért nem csinálod ha ennyire jó biznisz?
dec. 23. 15:43
 2/13 anonim ***** válasza:
89%

Azért az "ismerősök" általában nem szokták elmondani a negatív oldalát az ilyen munkáknak, a költségekről nem is beszélve. Mert természetesen ezek az ismerősök bruttó összegeket emlegetnek.

Először is jó pénzt csak vállalkozóként fogsz megkeresni, azaz klienseket kell szerezned és eszközöket.

Na és itt kezdődnek el a költségek.

- Legyen autód amibe elférnek az eszközeid mint létra, festékek, gépek és fizesd a futási költségeket és a parkolóhelyeket.

- Legyenek meg az eszközeid ami szükséges a munkádhoz és viszonylag hamar cserélheted.

- Nincs szabadságod, se beteg se egyéb azaz zsebből kell fizetned, standard 20 nap esetén 1 hónapnyi pénzt máris félre kell tenned.

És az egészség oldal ugyan úgy ott van, hidegben melegben porban festhetsz meg falat készíthetsz elő aminek a tüdőd és a hátad is nagyon boldog lesz. A festés igazából a legegyszerűbb lépés, a maszkolás, fal előkészítése, javításokat nem tudod kézimunka nélkül elvégezni.

A kézügyesség nem a festésben van, fogsz egy hengert és végighúzod a falon. Ha egy fal azt akarod hogy ne legyen huplis esetleg a kliens egy fényesebb felületet akar akkor bizony azzal meg fogsz szenvedni, hogy szép legyen.

dec. 23. 15:46
 3/13 anonim ***** válasza:
51%
6 hónapnyi megtakarításnak alap dolognak kellene lenni.
dec. 23. 15:58
 4/13 anonim ***** válasza:
81%
Mert minek festene minimálbérért ha festhet 3-4 ezer euroért is?
dec. 23. 16:06
 5/13 anonim ***** válasza:
58%
nincs hiány belole
dec. 23. 16:20
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Mert az emberek hihetetlenül lusták lettek. Nem hiába nem csinálják meg maguknak a festést sem. Inkább kifizetnek 3-5 napra fél-1 havi keresetüket egy festőnek. Siralmasak. Én szégyellném ha olyan életképtelen lennék férfi létemre, hogy meg a festést sem tudnám megcsinálni.

Nekem viszont jó ez az állapot. Burkoló vagyok és hát ezen a területen is siralmasak az állapotok. Férfiak annyira életképtelenek, hogy az hihetetlen. De legalább 11000+áfa óradíjban tudom csinálni. 😂

dec. 23. 16:26
 7/13 anonim ***** válasza:
81%

#6 Nekem a főbérlőm kifestette a lakást és inkább ne tette volna. A fal tele volt huplikkal és foltos volt a fehér fal. Arról nem beszélve hogy a fürdőben rossz festéket választott ezért málott a festék.

Ez ugyan úgy egy szakma és ugyan úgy tudás kell ahhoz hogy valaki szép munkát végezzen és a körülményeknek megfelelő anyagokat válasszon.

Arról nem beszélve hogy egy lakás kifestése nem kis meló főleg ha nem ez a munkád. Nekem kijavítani a 40 nm es lakást vagy 5 napomba került és mivel valamikor dolgoznom is kell káoszban élhettem több mint 1 hétig.

Végül szép lett, de őszintén nem biztos hogy megismételném.

dec. 23. 16:39
 8/13 anonim ***** válasza:
81%

"Nekem viszont jó ez az állapot. Burkoló vagyok és hát ezen a területen is siralmasak az állapotok. Férfiak annyira életképtelenek, hogy az hihetetlen. De legalább 11000+áfa óradíjban tudom csinálni."

Ja, tönkre is mész fizikailgag benne, nekem simán megér pár százezret, milliót, de legalább az egészségem megmarad. :D

dec. 23. 16:39
 9/13 anonim ***** válasza:
60%

"Miért van hiány még a festőkből is?"

Gondolom, mint a többi szakmában. Annó a vállalkozók nagyon nem akartak fizetni, mint a szakmunkás területeken általában, és az összes valamirevaló ember kikopott a szakmából. Most már fizetnének, de sokan köszönik szépen, de megtanultak máshol boldogulni, ahol nem éhbért keresnek, illetve a bejelntés se luxus.

dec. 23. 16:43
 10/13 anonim ***** válasza:
6-os: és ha mindenki annyira életképes lenne, hogy magának csinálja a burkolást is, akkor az neked jó lenne?
dec. 23. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!