A diplomások mikor lettek ennyire idióták?
Amikor a 8 általánossal rendelkező buszsofőr többet keres, mint egy szenior mérnök, gazdász, sok jogásznál és azza nyugtatják magukat, hogy a munkakörülmények, ledolgozott órák száma (ami összességében nem hinném, hogy jelentősen több, ha több), illetve a hétvégi munkavégzés.
Tényleg ennyire életképtelennek a diplomások? Ennyire nem mernek felszólalni a fizetésük ellen? Buszsofőrök tudtak sztrájkolni, lett is eredmény. Több emelést kapnak, mint nagyon sok diplomás, úgyhogy még nagyobb lesz a különbség.
De persze nem csak a buszsofőrök vannak. Haverom napi hazajárós, 8 órában dolgozó kamionos, hétvégi munkavégzés nélkül. Másik haverom traktoros + karbantartó. Mindkettőnek 8 általánosa van. Ők is többet keresnek.
És akkor ne menjünk bele a szakmákba.
Miért nyugodtak bele a diplomások?
Valahogy nagyon becsípődtek nálad a diplomások… már a sokadik értelmetlen kérdést írod ki erről.
Hamis a meglátás, amit megfogalmazol. Hamis a kérdésbe foglalt állításod. Emiatt érvénytelen lenne erről diskurálni, ezt kellene valahogy megérteni.
"Amikor a 8 általánossal rendelkező buszsofőr többet keres, mint egy szenior mérnök"
Raneztem most a senior mernoki fizetesekre a Hays statisztikaban:
Hol keresnek a 8 altalanossal rendelkezo buszsoforok brutto 1 milla folott?
Szóval szerinted ha valaki kevesebbet keres, az idióta.
Nem kérdés, itt ki az idióta.
Szerinted az élet annyiról szól, hogy mennyit keress. Nem számít az, hogy szeresd a munkádat, hogy esetleg egy gyerekkori álmodat valósítsd meg.
Ismétlem magam: nem kérdés, itt ki az idióta.
nem hiszem, hogy a 8 általános egyenlő lenne azzal, hogy valaki hülye
8 órában becsülettel végigcsinálni egy fizikai munkát ahol neked kell döntéseket hozni az komoly feladat
meg persze vannak olyan munkahelyek ahol csak eltelik az a 8 óra, nem számít semmi. persze ott nem is keresnek jól
Csak jelzem, hogy dolgoztam több diplomással is.
Nem mindegyik tud megfogalmazni 3 sornyi mondatot sem. Hála Istennek, ezt a fajtát nálunk még próbaidő alatt menesztik. Aztán rábízzák a feladatot egy felelősségteljes, dolgozni akaró, például technikumi végzettségű dolgozóra. Ha jól csinálja, a bére közelít ahhoz, amit a diplomásnak fizettek volna. Nálunk soha nem volt az ilyesmiből bérfeszültség.
Én szerencsés vagyok, mert olyan helyen dolgozom, ahol valóban érdemük szerint kapják a dolgozók a fizetésüket, nem pedig a bemutatott bizonyítványok, vagy seggnyalás alapján.
Kedves kérdező!
Most néztem a haza saláta guidet ahol néhány mérnöki állásra bruttó 2 millió feletti összeg van, En mint buszsofőr sajnos nem keresek ennyit:( tudsz küldeni olyan cégeket amik napi 8 órában (annyiban mint a mérnöki állásnál) lehetőleg 8-16 között bruttó 2 millió felett fizetnek? Előre is nagyon koszonom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!