A jelenlegi magyar munkaerőpiacon inkább csak az IT meg pénzügyi diplomákkal lehet jól keresni alkalmazottként?
Én legalábbis ezt látom.
A gazdasági diplomával betölthető állások (pénzügyi kivétlével) évekkel ezelőtt kifulladtak.Lehet ilyen diplomákkal jól keresni, de dőzsölni nem fogsz belőle.
A mérnöki területek mostanában kifulladtak.A bérek nem túl magasak már a gépészeknek vagy az alfajaiknak (járműmérnök, logisztikai mérnök) vagy a nem programozásra, hardverekre specializálódott villamosmérnököket is ide lehet sorolni.Energetika szektorban alig keresnek pénzt.
Ellenben a pénzügy, meg az IT pörög megállás nélkül.Bérekben az IT jobb, de a különbség nem nagy.
Attól függ mit jelent neked a jól keresés.
Szerintem számos mérnöki és orvosi pozíció van, ahol jól lehet keresni. De kétségtelen, hogy most az IT pörög a legjobban. Igazából ebben nincs csoda a mai világban az IT van fókuszban
Jogászként is elég jól lehet, szerintem jobban mint pénzügyi területen. Pénzügy csak bizonyos szint felett fizet jól és csak Pesten. Vidéken szar.
Illetve orvosok sem keresnek rosszul.
Az IT meg ki fog pukkani. Már a junior, medior rétegnek elég szar.
Aki jót akar az szakmát tanul és vállakozik. Egy fodrász keres annyit, mint egy szenior IT-s. Csakhogy a fodrászt nem fogja semmennzire kiváltani az Ai. Ugyanez autószerelő, klímás, festő, burkoló stb. Festők is hihetetlen egyszerű munkát végeznek nagyon drágán. Már rég nem ecsettel történő festés van.
#8: Igen, annak az irodistának van hátfájása, aki nem tesz ellene.
Komolyan még mindig el kell magyarázni, hogy melyik esetben könnyebb az ártalomcsökkentés/megelőzés?
#4 egyáltalán nem keresnek jól a jogászok, pénzügy számvitel diplomával többet lehet kaszálni
Max a nagyon jól menő ügyvédek/bírók stb keresnek jól a jogászok közül, de az a felső kiváltságos réteg, ahová kihalásos alapon lehet bekerülni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!