Hogy lehet az, hogy egy villamosvezeto többet keres mint egy villamosmernok?
minden évben több ezer villamosmérnök szerez diplomát, nyilván ez már nem ugyanaz a kategória, mint amikor végeztek 50-en az országban és névről ismerték egymást és a tudományos kiválóság legjavát adták
ma már nem mérnököt képeznek, hanem alkalmazottat
némely mérnöki jellemvonás egyébként kifejezetten visszatetsző a vállaltok számára
és hát akkor olyanok is lettek a végzősök
lehet, hogy csak a BME-n végez ebben a félévben is 150 villamosmérnök, de annak a 90%-a egyszerűen alkalmatlan a pályára
persze azért felveszi majd őket a siemens a bosch meg a többi
Ha a BME villamosmernokei alkalmatlanok a pályára akkor melyik egyetem melyik karának végzettei alkalmasak a melyik szakmára?
Tudtommal az egyik legnehezebb a BME villanykar, nem büfé szak. És főleg nem villamosvezetoi jogosítvány nehézségű.
valószínűleg mindenhol végez kb 10%-nyi
bár alapvetően maga a képzés nem arról szól, hogy mérnököket képezzenek, hanem, hogy alkalmazottakat
"a képzés nem arról szól, hogy mérnököket képezzenek, hanem, hogy alkalmazottakat"
Megmagyaráznád?
Villanymérnök alig van, mindenki infós már.
A képzések meg nem tudom miről szólnak, de a végzettek alig tudnak valamit, aminek köze van bármihez is a valóságból.
Én érzem magam kellemetlenül az interjúkon néha, hogy megkérdezek valami basic dolgot. Pedig nem beégetni akarom őket, csak kíváncsi vagyok mi az amit egyáltalán tanultak.
Ettől függetlenül Pesten egy kezdő mérnök kb annyit kap, mint amivel a villamosokon toboroznak, csak az irodai munka 9-18 között, nem hétvégés, éjszakás, hajnalos.
Viszont egy villamos vezető képzésen valószínűleg azt tanítják meg, hogy hogy működik a villamos, a forgalmi rendszer és sok a gyakorlat.
Nem töltenek éveket diffegyenletek megoldásával szakmázás helyett, így egy villamosvezető, vagy akár bútorasztalos gyorsan termelővé válik, nem kell a cégnek egy-két évet rááldozni, hogy megtanítsa neki a szakmát, csak hónapokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!