Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet az, hogy egy...

Hogy lehet az, hogy egy villamosvezeto többet keres mint egy villamosmernok?

Figyelt kérdés
Annak idejen a suliban azzal hecceltek a mernokoket hogy villamos vezető leszel nem mérnök.

#villamosmérnök #Villamos vezeto
dec. 19. 20:05
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Hát valószínűleg a piac furcsasága. Csak ugye a villamosmernok nem a büfé szakok köze tartozik. Legalábbis itt Budapesten szarrá szopatjak az embert még éler a diplomaig. Gondoltam talán a felelőssége nagyobb a villamosvezetonek. Viszont a gyárban meg kit vesznek elő ha leall a sor, épp megbasz valakit az aram vagy leut valakit a robot?
dec. 20. 18:09
 22/31 anonim ***** válasza:
Ne legyél már elszállva magadtól mitől lennél különb egy villamosvezetőnél vagy egy takarítónál? Mindenki annyit keres amennyit a piac felkínál, azért kapsz kevesebbet valószínűleg, mert nem vagy elég jó, ennyi.
dec. 20. 20:30
 23/31 A kérdező kommentje:
Mondtam en olyat hogy kulonb vagyok? Csak a kezdő béreket osszehasonlitva szembetűnő hogy közel azonos a két szakma bérezése holott azért egy villamosmernok jóval többet tanult, képzettebb munkaero. Tehát többet kellene keresnie. De mondahattam volna a kezdő orvost, kezdő IT-s mérnököt is.
tegnapelőtt 00:48
 24/31 anonim ***** válasza:

minden évben több ezer villamosmérnök szerez diplomát, nyilván ez már nem ugyanaz a kategória, mint amikor végeztek 50-en az országban és névről ismerték egymást és a tudományos kiválóság legjavát adták

ma már nem mérnököt képeznek, hanem alkalmazottat

némely mérnöki jellemvonás egyébként kifejezetten visszatetsző a vállaltok számára

és hát akkor olyanok is lettek a végzősök

lehet, hogy csak a BME-n végez ebben a félévben is 150 villamosmérnök, de annak a 90%-a egyszerűen alkalmatlan a pályára

persze azért felveszi majd őket a siemens a bosch meg a többi

tegnapelőtt 00:55
 25/31 A kérdező kommentje:

Ha a BME villamosmernokei alkalmatlanok a pályára akkor melyik egyetem melyik karának végzettei alkalmasak a melyik szakmára?

Tudtommal az egyik legnehezebb a BME villanykar, nem büfé szak. És főleg nem villamosvezetoi jogosítvány nehézségű.

tegnapelőtt 01:15
 26/31 anonim ***** válasza:

valószínűleg mindenhol végez kb 10%-nyi

bár alapvetően maga a képzés nem arról szól, hogy mérnököket képezzenek, hanem, hogy alkalmazottakat

tegnapelőtt 01:19
 27/31 anonim ***** válasza:

"a képzés nem arról szól, hogy mérnököket képezzenek, hanem, hogy alkalmazottakat"

Megmagyaráznád?

tegnapelőtt 08:50
 28/31 anonim ***** válasza:

Villanymérnök alig van, mindenki infós már.

A képzések meg nem tudom miről szólnak, de a végzettek alig tudnak valamit, aminek köze van bármihez is a valóságból.

Én érzem magam kellemetlenül az interjúkon néha, hogy megkérdezek valami basic dolgot. Pedig nem beégetni akarom őket, csak kíváncsi vagyok mi az amit egyáltalán tanultak.

Ettől függetlenül Pesten egy kezdő mérnök kb annyit kap, mint amivel a villamosokon toboroznak, csak az irodai munka 9-18 között, nem hétvégés, éjszakás, hajnalos.

Viszont egy villamos vezető képzésen valószínűleg azt tanítják meg, hogy hogy működik a villamos, a forgalmi rendszer és sok a gyakorlat.

Nem töltenek éveket diffegyenletek megoldásával szakmázás helyett, így egy villamosvezető, vagy akár bútorasztalos gyorsan termelővé válik, nem kell a cégnek egy-két évet rááldozni, hogy megtanítsa neki a szakmát, csak hónapokat.

tegnapelőtt 10:31
 29/31 anonim ***** válasza:
Egy jó egyetemista félévkor levizsgázik négyesre, aztán elfelejti az anyagot. Mi ezzel a probléma? Ez csak nekem volt probléma, aki levelezőn jártam, és hiába volt tele a folyosó végzett és levelezőn éppen feljebb járó szakikkal, soha senki nem tudott már segíteni egy bonyolultabb helyzetben, ahol elakadtam (bocs, én ezt elfelejtettem már). Tehát én egy igen nagy cégnél dolgoztam, ahol a bérszámfejtésen kívül mindenki villamos szakember volt, ott két emberről tudtuk, hogy ők nem felejtettek el semmit a tanultakból 20 év múlva sem. Viszont a többiek bármikor pár nap alatt fel tudták tupírozni magukat bármilyen szakmai témából. Ilyen az emberi természet.
tegnapelőtt 11:02
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
A fizetések és arányuk mindig változik. Most épp alighanem az a tendencia érvényesül, hogy kevés olyan ember van, aki felelősségvállalós munkakörben akar dolgozni, és hajnali háromkor kelni. Mit nem lehet ezen érteni?
tegnapelőtt 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!