Hogy lehet az, hogy egy villamosvezeto többet keres mint egy villamosmernok?
elintézni a személyes dolgaimat szombaton és pihenni vasárnap
csupán ennyi
úgy nem tudja kipihenni magát az ember, hogy van egy keddje meg egy csütörtökje
Ez beállítódás kérdése. Fél munkás életemet én váltószolgálatban éltem, és nagyon élveztem, hogy otthon vagyok, mikor mindenki más dolgozik. Nyilván #12 és #13 is ilyen fazon, #11 meg nem.
Egyébként, akinek családja van, és szereti is a tagokat, annak számára a nem szokásos munkarend előbb-utóbb feszültségeket jelent, mert sosincs egy hétvége, mikor együtt mehetnek strandra, satöbbi. Az én váltószolgálatos munkahelyemen egyet-egyet meg lehetett oldani cserével, de ezek általában előnytelen visszaadással jártak, satöbbi. Ami valahogy különösen megfeküdte a gyomromat, hogy egymásután 10 éven át a húsvéti kötelező rokonlátogatáshoz (én még le is mondtam volna a szüleimhez utazásról, no de az anyós meglátogatását elképzelhetetlen volt kihagyni...) idő felszabadítása különöen előnytelen cserékkel járt.
ma 08:09
mindenre van idő, csak jól kell szervezni. én hétközi pihenőkkel dolgozom, nagyon ritkán szabad a szombatom, a nejem pedig 3 műszakozik azt is össze-vissza, de nyáron mégis jut idő kirándulni, strandolni. szervezés kérdése minden. ja és gyerekünk is van meg kutyánk. de sokkal jobb az ilyen munka, mert nem fásulsz bele a monoton 5 nap meló-2 nap pihenő életritmusba. az alsó szomszédunk így él 25 éve, látszik, hogy kezdenek megkettyósodni:D mindennap mindent ugyanúgy csinálnak. nem jó az állandó monotonitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!