Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerinted nettó 600.000 Ft...

Szerinted nettó 600.000 Ft havonta kevés?

Figyelt kérdés

dec. 17. 20:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

Én nettó 630 ezrek keresek havonta.

Kb 250 ezret félre rakok TBSZre.

Albérlet + rezsi rám eső része 80-90 ezer (ez még elég olcsónak is számít)

Kondi bérlet 30k

Személyiedző kb szintén 30k (hetenti 1 alkalom, 2x pedig egyedül járok)

Pest megye bérlet 10k

Online előfizetések kb 15k (ChatGPT, Apple TV, ICloud és youtube. Ebből a ChatGPT rengeteget segít a munkában, Apple TV most csak ideiglenesen Silo sorozat miatt)

Így marad kb 230 ezer étkezésre és minden egyéb költségre. Többnyire jó minőségű ételeket eszek és időnként rendelek. Ebből nem sok marad meg, de ami itt meg marad az bőven az 1 év alatt elmegy 1 kisebb nyaralás során.

A havi 250k félre tétel meg abszolút nem nagy összeg. Lakás vásárlás később, legalább ilyen havi hitel törlesztővel lehetséges. Meg ugye kell egy pici vésztartalék, hogy ha hirtelen kell valamire, akkor legyen.

Pl.: Ha kell valamilyen műtét, akkor magánban megtudjam csináltatni kényelmesen gyorsan, mint hogy SZTK-ban várjak félévet.

Tehát így nézve abszolút nem sok az a havi 250k félre rakása.

Koncsi fentartása számomra nagyon "neccesesen" hozza ki a matek. Technikailag meg tudom engedni maganak, de most ha egy 15 éves olcsó autóról is beszélünk, aminek minimális fentartási költségei vannak, a biztosítás, benzin, parkolás, szerviz stb... bőven kijönnek 1 millió / évre, így az már nagyon luxus lenne. Sokszor körbe nézek az utakon és nem értem, hogy tud ennyi ember autót fentartani.

Tehát ez a fizetés éppen arra elég, hogy "kényelmesen" megéljek egyedül, de komolyabb pénzügyi célok és anyagibiztonsághoz nem jó. Most van 4 millióm TBSZ számlán, de 1-2 élet adta nehézség lazán eltudja vinni ezt. Ez nem ad anyagi biztonságot, lakást meg főleg nem vásárol.

dec. 18. 20:06
 22/27 anonim ***** válasza:
25%
#20: Én is pont ezt akartam írni, a hitelem havonta 220 plusz minden hónapban van egy nagyobb kiadás, ami lehet 100ezres tétel. Ilyen viszonylatban ez bőven nem sok pénz.
dec. 18. 22:41
 23/27 anonim ***** válasza:
63%
18, fenntartom a véleményem a bordáidról, akkor is, ha törölték.
dec. 18. 23:42
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy vagyok vele, hogy bruttóban is jó lenne... Szánalmas, hogy 7 éve a versenyszfrában még mindig nem keresek rendszeresen bruttó 600-at sem.
dec. 19. 06:07
 25/27 anonim ***** válasza:
48%
23. Nem én töröltettem a bordás jókívánságodat. Hidd el, nekem is eszi a májam, amikor azt olvasom, hogy a jegybankelnök közel 2x annyit keres, mint én. WTF
dec. 19. 08:15
 26/27 anonim ***** válasza:
16-os vagyok ismét. Tényleg sok a hitel, de lakáshitelről van szó legalább, és nem egyéb hülyeségeket hiteleztem be. Sajnos pont amikor megtaláltam a megfelelőt, akkor nem lehetett 7.5 százaléknál jobbat kapni. Ismerősök hasonló összegre jóval kevesebbet fizetnek, mert még 3-4 százalékon vették fel. Gondolkodtam a kiváltáson, kérek is majd ajánlatot, de úgy tudom, hogy most sem sokkal jobb a helyzet.
dec. 20. 06:27
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
#26: Teljesen igazad van. Bár a kérdés nem tartalmazza, hogy a fent említett összeg milyen körülmények között kevés, de a te eseted, hogy hiteled van, már bőven kevés, gondolom nem is két forint hitelt vettél fel mai lakásárak mellett és arról még nem is beszéltünk, mi van, ha családod is van mellette... én is lakáshitelt nézegetek, 40 milliót kéne felvennünk, 300ezer a törlesztője. A 600-nak a fele elmenne törlesztőre... innen nézve már nagyon kevés pénz.
dec. 20. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!