Magyarországon a nettó átlagkereset a KSH szerint 327.800 Ft. Te mennyit keresel?
Nem. Én a KSH-rá hivatkozok, amikor azt mondom, hogy csak a felső 2% keres ilyen bérkategóriában.
Azzal pedig ne komolytalankodjunk már, hogy Magyarországon szószerint minden harmadik ember csak betűzve tud olvasni, és nem tud két számot összeadni, mert ez szörnyen sznobszagú elitizmus, ami a nem ilyen bérkategóriában keresőket egyszerűen önmaguk hibájának tudja be, minthogy "hülyék".
Semmit nem hiszel el, csak azt a statisztikát, ami neked tetszik? :) A felnőtt analfabéták számát nehéz mérni, ezért vannak csak becslések, de a diákokat könnyű:
Ha nyolcadikban még a diákok fele analfabéta, akkor szerinted felnőttként miért lenne túlzás a 33%?
"Te a haranggörbe nagyobb részét tekinted kimagaslónak, míg mások azt, amely országos viszonylatban kimagasló életszínvonalat biztosít."
Nem. Ez a definíció nem vélemény kérdése. A kimagasló az, ami kimagaslik az általános bérszínvonalból.
Mert Magyarországon élünk, itt dolgozunk, itt kapunk fizetést, és itt költjük el.
Érdekes egyébként, itt olvasható olyan, hogy mit számít Budapestről, hogy mi van Borsodban - noha nem csak Budapestről regisztrálnak erre az oldalra. Most pedig hogy miért nem vesszük bele Luxemburgot is. Vélem, kevés felhasználó van onnan.
Mondjuk a legjobban kereső 2% az eléggé.
#88 És Magyarország hol van, nem Európában? :) Talán nem más európaiakkal versenyzünk a magyarországi ingatlanpiacon is, nem európai árak vannak a boltokban, nem európai áron adják az új autót, meg az iPhonet?
Ha meg nem tetszik, hogy a luxemburgiakat is beleszámítjuk, akkor meg miért pont Magyarországnál álljunk meg, engem csak Budapest érdekel, hiszen itt élek, szóval akkor csak a budapestiekkel szeretném összehasonlítani magamat.
Semmi értelme annak, hogy magyar átlagról beszéljek, ha a saját fizetésem akarom kontextusba helyezni, mert több közös van bennem és egy bécsiben, mint egy csenyéteiben.
Oké.
Budapesten is kiemelkedő, mert ha jól tudom, Budapest lakossága nem az ország aktív keresőinek legjobban fizetett 2%-a.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!