Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon a nettó átlagke...

Magyarországon a nettó átlagkereset a KSH szerint 327.800 Ft. Te mennyit keresel?

Figyelt kérdés
dec. 17. 15:39
 61/100 anonim ***** válasza:
63%
@60 500k feletti nettót tényleg rengeteget lehet találni. Ennyit ad bármelyik SSC, IT-ban, gyógyszeriparban, értékesítésben, pénzügyön gyakorlatilag bármilyen pozíció. Ennél többet keres minden fehérgalléros csoportvezető vagy annál magasabb beosztású menedzser, állami cégek kicsit magasabb beosztású vagy komolyabb szaktudással rendelkező alkalmazottja, docensektől felfele egyetemi oktatók, stb.
dec. 29. 22:01
 62/100 anonim ***** válasza:

"Hogy mit fogadsz el hitelesnek, erősen függ a prekoncepciódtól."

Az nem prekoncepció, hogy a NAV mindent lát, ami adózva van, hanem tény. 500 nettó felett meg legalább 16% keresett 2023-ban szerintük, ami meg már 750e ember.

dec. 29. 22:19
 63/100 A kérdező kommentje:

Jó. A KSH-nál nem értenek a statsiztikához.

Megjegyzem, egy ember havi bevétele nem feltétlenül annyi, mint a havi bére. Nekem sem.

De legyen így. Az azt jelenti, hogy az emberek 84%-a továbbra is ezalatt van.

Tehát újra, sokadszorra is elmondom: az itteni szavazás eredménye abszolút nem fedi az országosan reális arányokat. Ezen nem tudom, meddig rugózunk.

dec. 29. 22:32
 64/100 anonim ***** válasza:
És mi van ha nem fedi? Sokkal több itt a jól kereső mert ők érnek rá mindenféle hülyeséggel tölteni az idejüket, például ide írni. Még csak hazudni se kell, hogy ilyen arányok legyenek.
dec. 29. 23:11
 65/100 anonim ***** válasza:

"Az sem általános, hogy egy hat fős családban ne lenne munkahelye mindkét szülőnek."

Hát amúgy meg de, eléggé általános. Tudod 3-4 pici gyerek mellett igencsak nehéz mindkét szülőnek dolgozni. Mi is így vagyunk, de több 3-4 gyerekes családot ismerek ahol picik a gyerekek és anyuka otthon van velük még, akár a legkisebb 3 éves kora után is.

Ez nem panaszkodas akart lenni, mert megélünk egy fizubol is.

Nyilván ha rá lennénk szorulva akkor biztos lehetne szegény gyerekeket hajnaltól estig bölcsibe, oviba dugni. Szerencsére erre nincs szükség és ahogy látom oviban, suliban valahogy másoknál is ez a jellemző hogy anyuka otthon van amíg picik a gyerekek.

dec. 29. 23:18
 66/100 anonim ***** válasza:
A nettó átlagkereset eleve nagyon keveset árul el a sokaság valódi helyzetéről. És lépjünk túl azon, hogy a nagyon magas jövedelmű kisebbség felhúzza az átlagot. Nagyon nem mindegy, hogy milyen fix költségek (leginkább lakhatás, rezsi, közlekedés) keletkezik egy adott jövedelem. Én 327 ezerből tisztességesen ellennék, ha csak a kaját és a rezsit kellene fizetnem belőle (egy személyre). De ha a lakbér vagy a hiteltörlesztő is rájön, akkor megette a fene az egészet.
dec. 29. 23:43
 67/100 Fanta válasza:
Az én kategóriámat nem találtam.... 4 órás takarítónő vagyok, mert erre van igény. Amúgy ruházati eladó a végzettségem, de ott rosszabbak a feltételek! A fizetésem 93000 Ft,még jó, hogy a férjem dolgozik....ő is csak egy szakmunkás,220000-es fizetéssel. Világéletünkben spórolósok voltunk, így nem panaszkodhatunk. Ja, és itt 50000- nél kezdődnek az albérletek!
jan. 4. 17:41
 68/100 anonim ***** válasza:
313000 forintból éltek ketten? Ez durva, sajnálom :(
jan. 4. 21:10
 69/100 anonim ***** válasza:

"Ja, és itt 50000- nél kezdődnek az albérletek!"

Hol? 2006-ban?

jan. 4. 21:14
 70/100 A kérdező kommentje:

Nem csak Budapesten vannak albérletek. Borsodban van olyan hely, ahol 1-3 millióért már házat lehet venni.

Egyszerűen megdöbbentő, hogy az ember alapvetően mennyire nem tud kiszakadni a saját mikrokörnyezetéből. Mint ahogyan itt a fizetéseknél is ez mutatkozott meg "nekem egymilliós a havi fizetésem, meg az összes munkatársamé, tehát sokan vannak ilyenek", közben bemutattam, hogy csak a legjobban kereső 2% ér el ilyen fizetést.

A másik, hogy a legkevesebb család van olyan helyzetben, hogy egy fizetésből élnek meg.

jan. 4. 21:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!