Bruttó 920 000 Ft-os fizetés mennyire számít jónak?
Br 947 a fizetésem. Nekem az a tapasztalatom, hogy hiába több mint az átlag, a mediánnál főleg. Budapesten abszolút nem sok.
Ezzel én barátnőmmel olcsó lakhatással viszonylag "kényelmesen", de spórolósan élek belőle, úgy hogy a TBSZ számlámon képzett tartalékom nem növekszik olyan iramban, hogy bármilyen komolyabb dolgot vehessek.
A magyar átlagnak lehet ez egy olyan fizetés, amin jónak hangzik, de abszolút nem az. Csak annyiban jelent előnyt, hogy bevásárlásnál nem kell árakat nézni (annyira), lehet 1 drágább hobbid (nekem a búvárkodás) és ha nem akarsz félre rakni konzisztensen pénzt, akár fentarthatsz egy 15 éves autót.
Nem sok másra elég. Ha családom lenne, akkor már főleg nem lenne elég. Persze közben értem, hogy sokan jóval kevesebből is megoldják, csak azt mondom, hogy ez közel sem ad anyagi biztonságot és szabadságot. Csak picit kevésbé kényelmetlenül nyomorog az ember.
#21: Neked lehet nem adna, mert valószínűleg nem tudsz bánni a pénzzel, de az olyannak, mint te nettó 2 millió se lenne elég egy hónapra.
#22: Nem tudhatod melyiknek van nagyobb szabadsága. Ezalatt értsd pl., hogy egy informatikus lehet 100x stresszesebb, mint mondjuk egy gyári munkás aki bemegy, lenyomja a betanított munkáját és hazamegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!