Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bruttó 920 000 Ft-os fizetés...

Bruttó 920 000 Ft-os fizetés mennyire számít jónak?

Figyelt kérdés

dec. 16. 15:41
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
83%

Br 947 a fizetésem. Nekem az a tapasztalatom, hogy hiába több mint az átlag, a mediánnál főleg. Budapesten abszolút nem sok.

Ezzel én barátnőmmel olcsó lakhatással viszonylag "kényelmesen", de spórolósan élek belőle, úgy hogy a TBSZ számlámon képzett tartalékom nem növekszik olyan iramban, hogy bármilyen komolyabb dolgot vehessek.

A magyar átlagnak lehet ez egy olyan fizetés, amin jónak hangzik, de abszolút nem az. Csak annyiban jelent előnyt, hogy bevásárlásnál nem kell árakat nézni (annyira), lehet 1 drágább hobbid (nekem a búvárkodás) és ha nem akarsz félre rakni konzisztensen pénzt, akár fentarthatsz egy 15 éves autót.

Nem sok másra elég. Ha családom lenne, akkor már főleg nem lenne elég. Persze közben értem, hogy sokan jóval kevesebből is megoldják, csak azt mondom, hogy ez közel sem ad anyagi biztonságot és szabadságot. Csak picit kevésbé kényelmetlenül nyomorog az ember.

dec. 18. 20:53
 22/28 anonim ***** válasza:
16%
#21 Alkalmazottként milyen szabadságot akarsz? A legtöbb országban pár szakmától (pl. orvos) eltekintve nem nagyon lehet elérni ezt alkalmazottként.
dec. 18. 21:08
 23/28 anonim ***** válasza:
12%
Ez olyan “elmegy” fizetés. A világot nem fogod megváltani vele.
dec. 18. 22:38
 24/28 anonim ***** válasza:
58%
#22 szerinted ugyan akkora szabadsága van egy 500e nettóért 3 műszakban gyárban robotolónak, mint egy 2 millió nettóért full remote dolgozó informatikusnak?
dec. 19. 07:45
 25/28 anonim ***** válasza:

#21: Neked lehet nem adna, mert valószínűleg nem tudsz bánni a pénzzel, de az olyannak, mint te nettó 2 millió se lenne elég egy hónapra.

#22: Nem tudhatod melyiknek van nagyobb szabadsága. Ezalatt értsd pl., hogy egy informatikus lehet 100x stresszesebb, mint mondjuk egy gyári munkás aki bemegy, lenyomja a betanított munkáját és hazamegy.

dec. 19. 08:56
 26/28 anonim ***** válasza:
Sokan örülnének, ha ennyi lenne..
dec. 19. 13:49
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
#25: Én informatikus vagyok és meg tudom erősíteni, hogy bőven ki lehet égni ezen a területen és idegileg tönkremenni. Az előző munkahelyemen a fizetésem nem volt rossz és az ügyeletet / túlórákat is korrektül kifizették, viszont cserébe kb éjjel-nappal dolgozni kellett, oltani a tüzet. A cég úgy oldotta meg a profitot, hogy adott munkára kevesebb embert foglalkoztatott és bármi meló bejött, elvállalta, hogy a profi csapatunk meg tudja csinálni. A napi általános munka mellett hétvégén váltásban "műszakoztunk", hogy időre feltelepítsük pl 1000 gépet, mellette meg a régi gépek állandóan karbantartást igényeltek, amiket átvettünk, minden összedőlt, gyakorlatilag az ügyelet egész éjszakás meló volt sokszor és igy ezeken a heteken napi 16 órákat is dolgoztam, mellette meg reggel menni kellett, mert nem volt elég ember a napi melóra se, meg a meetinget tartani kellett a csapatot mi miért történt éjszaka... teljesen kiégtem.
dec. 19. 14:43
 28/28 anonim ***** válasza:
14%
A társadalom felső 10%-a keres ennyit kb, ha ezt vesszük figyelembe, akkor ez egy jó fizu, ebből mindenre futja(nyaralás,befektetés, néha 1-2 étterem stb...)
dec. 19. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!