24 évesen bruttó 650eFt fizetés milyennek számít?
Mivel 25 ev alatti vagy ez nagyon jó fizetés.
Fogadd el.
Ez tényleg korrekt fizetés.
Hát nem tudom, nettóban még okés, de bruttóban vicc diplomásként, mérnökként. Én gyári munkásként kerestem 20-30 ezerrel kevesebbet bruttóban. Diplomám ahogy meglett 820 lett a nettóm. (cybersecurity)
És 25 év alatti vagy de éppen csak, ez pedig tovább ront a helyzeten, mivel jövőre már ennyit se fogsz kapni belőle mint most.
Ha kezdő vagy, akkor jó.
Ha több év tapasztalatod van, akkor nem.
Egyébként diplomásként se rossz fizetes mérnökként se pályakezdőként meg főleg nem írhat bárki akármit ne hallgass rájuk.
Az "átlagfizetés" kb bruttó 600 ezer ft és ennél a telhes állásban dolgozók 75(!) százaléka úgy tudom kevesebbet keres (igaz itt nem csak a diplomásokat számolják de te még pályakezdő vagy).
Igazából kb csak IT szektorban meg talán közgazdászként nem jó minden más végzettséggel pályakezdőként teljes oké. Viszont sajnos készülj fel arra hogy jövőre sajnos (még ha lesz is valamennyi béremelés pl bruttó 700 ezerre már ha szerencsés vagy) de így is csökkenni fog a nettód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!