24 évesen bruttó 650eFt fizetés milyennek számít?
Hát ha azt vesszük, hogy 7 év munkatapasztalattal, diplomásként, versenyszférában, vidéken közelébe sincs a bérem a bruttó 650-het, akkor 24 évesen, pályakezdőként ez rohadt jó.
Főleg, hogy még kapsz adókedvezményt is valamennyit. Elvileg 518 ezer Ft lesz a nettó béred, nekem ennél kicsivel több a bruttóm.
Ha már nem lesz kedvezményed, akkor 432 ezret fogsz kapni. Őszintén én ennyivel is bőven megelégednék.
Viszonyítási alapok: a medián bér elvileg 350 ezer most nettóban, az átlagbér 450 ezer körül van.
Viszont a dolgozók 80%-a nem keresi meg az átlagbért, a fele meg nyilván 350 alatt kap.
600 nettó felett keresek érettségi nélkül, és nem szakmunkát csinálok.
Nagyon nézőpont kérdése. Fogadd el, aztán fejlődj, lépj tovább, ha szeretnél.
A pénz nem minden, ha ott jó helyed lesz, lenyugszol, szereted csinálni, megélsz belőle, van szabadidőd, akkor boldog leszel. Ez a lényeg, nem a rohadt végösszeg.
17#
Akkor nálad van a hiba.
De, sok ilyen ember van, mint te.
Ismerek ugyanilyet villamosmérnök diplomával.Valami szar állami cégnél dolgozik, nem túl sokért.
Nekem lesajnált műszaki menedzser bsc diplomám van.Mégis, tudok vele bruttó 1 millió forintot keresni.
Élelmesnek kell lenni.
#8: "Igazából kb csak IT szektorban meg talán közgazdászként nem jó minden más végzettséggel pályakezdőként teljes oké."
De hát ehhez kimondottan közgazdász végzettség kell, illetve 2-3 év tapasztalat? Na meg meddig számítasz pályakezdőnek? Pl harmadik évtől már nem vagy az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!