Tii mikor, és hogyan hagynàtok ott ezt a munkahelyet?
2 hónapja dolgozom egy gyermekotthonban. Sokan óvaintettek ettől, hogy nem fogom bírni, én mègis megszerettem volna próbálni. De borzalmasan megterhelő, legtöbbször reggel 6-tól vannak a műszakok, vidékről járok be, éjjel 3-kor kell kelnem, hogy beèrjek. Nagyon sokszor vannak 12 órás műszakok, de még 14 is szokott lenni.. A legnagyobb gond az, hogy folyamatosan beteg vagyok, amióta itt vagyok, egyszerűen nem tudok meggyógyúlni, mindig elkapok valamit a gyerekektől. Hozzàteszem, a munka sem fogott meg (persze megkedveltem a gyerekeket), ès borzalmasan megterhelő, fizikailag. Alig alszom valamit, emiatt is lehet legyengülve az immunrendszerem.
Itt 4 hónap a próbaidő. A decemberi beosztáson màr rajta vagyok, illetve gondoltam, szólok jó előre, hogy tudják úgy szervezni az embereket, és január elején megmondom, hogy hónap végéig tudok maradni. Szerintem csalódottak lesznek a munkatàrsaim, mert nagyon nincs ember, így majd velük lesz kicseszve, nekik kell bemenni. Itt folyamatos munkarend van, karácsonykor is dolgozom, a szilveszterre is beosztottak, pedig kértem, hogy ne, mert mennèk bulizni. Azt mèg lehet, hogy megoldjàk, és valaki bejön helyettem. Fogalmam sincsen, mit csinàljak, mert ma megint belàzasodtam, és holnap reggel 6-tól, este 6-ig kell lennem. Ilyenkor persze màr nem lehet lemondani, mert nem találnak embert. Múltkor is, úgy kellett 2 napot kikönyörögnöm, egyik nap lázasan mentem be, tüszős mandulagyulladásom volt. Na mindegy, egyèbkènt a kollégák, főnökök is nagyon kedvesek, mindenkit nagyon megkedveletem, sajnálni fogom, de egyszerűen màr úgy érzem, hogy az egészségem a tèt.. Egy ember van, aki most jött vissza nyugdíjból, ő nem volt ott a betanulàsomkor, ès teljesen "kivan" úgymond, hogy nem jól tanulom meg a dolgokat. Ő olyan, hogy mindenbe beleszól, borzalmasan rendnániàs, és nem érti meg, hogy itt annyira feszített munkatempó van, hogy nincs erőd ehy nap 8x élère összehajtani a gyerekek takarójàt, pl. Egy napot voltam vele, úgy hogy ő a szomszédos szobában volt, pàrhuzamosan, és àllandóan àtmászkált, mindenbe beleszólt, mit hogy csinàljak. Már előre felkészítettek a többiek, hogy ő ilyen, és ne vegyem magamra a stílusát, és lesz olyan, hogy méha majd nem úgy szól, ezt ő is mondta, hogy ezt ne vegyem magamra, ez nem nekem szól, hanem a helyzetnek. Amúgy próbál normàlis lenni, de csomó plusz munkàt csinàlt nekem, pl.a jàtèkokat egy nap négyszer elpakoltatta velem, amíg aludtak a gyerekek, de utàna úgy is, újra ki kellett őket pakolni, tehàt semmi értelme nem volt. Aznap még próbáltam jó pofát vàgni ehhez az egészhez, de pl
holnap is vele leszek, és màr előre ideges vagyok, mibe fog belekötni, és èn nagyon nem szeretek konfrontálódni. Egyèbkènt ő itt a csoport vezető, ès valószínűleg ezért érzi magát feljogosítva erre. A pénz ehhez képest a munkához képest meg, nevetségesen kevés.
Nem tudom, mi legyen, mehetek be megint, betegen..:(
Ti mit tennétek a helyemben?
Előre is köszi, bocs, ha hosszú volt.
Én biztos nem maradnék ilyen munkahelyen egy percig sem.
Főleg betegen ne menj be. Majd megoldja a vezetőség úgy ahogy tudja. A te egészséged a legfontosabb. Azt senkinek és semminek ne rendeld alá.
Az első héten otthagytam volna.
Nem a betegség a legnagyobb gond. Abból ki lehet gyógyulni. De az a reggel 3 órai kelés az nem tesz jót. Nem tudod kipihenni magad, ezért nem gyógyulsz meg. Mag az a 12-14 óra is gyilkos dolog. Mondhatni mire hazaérsz (ha 3 órát számolok arra), akkor este 18-20 órakor érsz haza, szinte már fekhetsz le aludni, tehát semmi életed nem lesz, semmi kikapcsolódás, ebbe nagyon hamar bele lehet fásulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!