Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A helyetekben ott hagynátok...

A helyetekben ott hagynátok az ilyen munkahelyet?

Figyelt kérdés

10 hónapja dolgozok egy cégnél, egészen pontosan a Magyar Postánál, ügyfélszolgálatosként. Van egy tapintatlan főnökasszonyom, aki olyan magas lovon ül, hogy le sem lát róla. A köszönésemet akkor sem fogadja amikor egymás mellett megyünk el egy szűk folyosón, és senki más nincs ott.

Ennek az oka részéről az, hogy nem értékesítek (biztosítás, takaréknyereménybetét, állampapír stb), pedig benne van a munkaköri leírásomban. Nem egy, nem kettő elbeszélgetésünk volt már, kaptam több felszólítást is, majd időt a változtatásra, aminek a határideje december 31. Tudniillik, nagyon zárkózott, szótlan személyiségem van, nem szeretek idegenekkel beszélgetni, ismerkedni, nyitni mások felé, ezért a munka ezen része a lehető lehnehezebb számomra. Ezen kívül MINDENT MINDENKI HELYETT megcsinálok szó nélkül, hibátlanul, seperc alatt. Az utolsó forintig el tudok számolni a nap végén, hiába fordul meg a kezeim között (nehezebb napokon) 6-7 millió forintnyi készpénz, ledolgozok egyedül egy egész napot 10 perc szünettel, mindig időben megérkezek, mindig előreengedek mást hogy leszámoljanak előttem, soha nem kértem még, hogy 5 perccel hamarabb elmehessek, egész évben 4 nap volt, amikor szabadnapra szerettem volna menni, a többi felől ő rendelkezett, nem vagyok beteg még ebben az időszakban sem.

Irigykedik rám amiért nekem megvan a komplex nyelvvizsgám és több pénzt kapok érte, mint ő, tiszteletlennek, NEVELETLENNEK (holott anyukám szinte egyedül nevelt engem és a nővéremet, 18 évig volt itthon mellettünk), bunkónak nevezett, és szó szerint a hátam mögött susmorog az egy fokkal sem jobb csoportvezetővel, hogy mikor mit rontok el, mit nem csinálok.

22 éves lány vagyok, soha semmi nem érint meg, nem mutatom ki az érzéseimet de már nem ismerek magamra, hogy sírva járok dolgozni, mert undorító az ottani légkör.

Hónapok óta húzódik ez köztünk, tudom hogy meg van elégedve a munkámmal, mert jó munkaerő vagyok, de az értékesítés (ami sajnos ma már nagyobb szerepet játszik a postán, mint az egyéb postai szogáltatások) egyenlő a nullával.

Az eszem azt mondja, hogy maradjak, mert 5 oerc biciklivel a minkahelyem, 1 órás ebédszünetben hazajöhetek, a fizetésem havi 180 ezer forint körül van, úgy hogy még a szüleimmel élek, és csak magamra keresek, de a szívem azt mondja, hogy azonnal menjek el innen, mert senki nem tisztel, mint ember.

2021. dec. 3. 19:32
 1/9 Dzsoki ***** válasza:
Váltsál,csak nézd meg hova!Mindenhol lesz egy kibírhatatlan felettesed.Arra meg valami össznépi támadást kellene kitalálni,hogy a csekket feladót,ne zaklassa a postás.Valamilyen jogvédők,csak foglalkoznak evvel is.Nem akarok biztosítást kötni,nem akarok sorsjegyet venni!Csekket akarok befizetni!Itt a csekk is,meg a pénz is.Annyi,hogy nem kell visszaadni.Csókolom.
2021. dec. 3. 20:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Én is utálok a másik oldalon lenni, utálom ha kérdezgetnek, rámtukmálnak fölösleges dolgokat, na de értékesítőnek lenni meg pláne gyűlöletes dolog. Sajnos ezt én is így gondolom..
2021. dec. 3. 20:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Hagyd ott amint találsz másikat ahol a főnök normálisabbnak tűnik.
2021. dec. 3. 20:21
 4/9 Dzsoki ***** válasza:
Kérdező!Nekünk kell tudni vagy mondhatod,hogy írjak a Vásárlók Könyvébe?Meg akit zavar a zaklatás.Onnan is megközelíthető a kérdés,hogy akarok ezt azt venni,biztosítást kötni,de olyan böszme vagyok,hogy nem én szólok,nem viszem oda a képeslapot,csokit,hanem várom,hogy megkérdezzék.Szerintem,sértő.
2021. dec. 3. 20:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Valts, talalsz jobbat
2021. dec. 3. 20:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
NISZ Zrt-hez mindig keresnek ügyfélszolgálatosokat. Nem kell értékesíteni, csak bejövő hívásokat fogadni (1818-as telefonszám, nem tudom hallottál-e már róla). Segíteni kell ügyintézésekkel kapcsolatban. Például hogy hogyan tudsz új személyi igazolványt csináltatni, kormányablakokba mikor lehet menni, időpontot foglalni a hívónak..stb. Fizetés alapbér, ami nettó 240 ezer és van 400 ezer cafeteria 1 évre. 8 órás munka, de lehet beosztanak éjszakára is, akkor viszont pótlékokat is kapsz pluszba.
2021. dec. 3. 22:34
 7/9 anonim ***** válasza:
66%

Örülök, hogy tisztában vagy qz értékeiddel! Amiatt nem közösíthetne ki, hogy nem értékesítesz, de tudom hogy megy ott, hogy a csoportot nézik.

Több megoldás is van:

1. Felmondással

2. Maradsz

3. Maradsz és értékesítessz.

Én azt javasolnám, hogy próbáld meg az értékesítést, esetleg úgy is, hogy :

* a családba kötsz lakás biztosítást vagy autó biztosítást.

* Esetleg egy-egy alkalomra anyukádnak, barátnődnek, tesódnak, nagymamádnak egy fél éves/egy éves magazin előfizetést adsz ajándékba.

* A fundamenta már annyira nem éri meg, mert nincs rá állami támogatás és csak lakáscélra vagy felújításra használható,de még így is lehet, ha tudod hogy 3 év múlva festenétek.

* de egy postaőrbe pakolni a megtakarításodat szerintem nem rossz. X év múlva egyben megkapod a pénzt.

* kaparós sorsjegy szintén családba, barátok között elkapirgálni valamennyit. (Figyelem Függőséget okozhat!!!)

Most így ennyi jutott eszembe, de biztos van más termék is.

Szóval ez ilyen kiskapu, de komfort zónán belül maradsz s mégse mondhatja, hogy nem adtál el semmit.

Az is jó taktika, hogy megkérdezed " ajánlhatok- e sorsjegyet?" S a vevő eldönti, kér-e vagy sem.

Ugyanez " ajánlhatom- e xy szolgaltatásunkat, most z akcióval"

Ez nem tukmálás, viszont megvan az esélye, hogy esetleg kér valamit.

Kitartást a főnök nőhöz

2021. dec. 4. 00:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha objektíven nézzük, akkor nem végzed el megfelelően a feladatod, ami a munkaszerződésben is benne van. Emiatt jogos lehet a főnököd nemtetszése.

A postának abból van pénze, hogy elad mindenféle terméket, amiket írtál. Abból, hogy a csekkeket befizetik az emberek és azt a pénz kifizetik a csekk gazdájának nincs pénzük, tehát ha azt nézzük, valóban végzel munkát, jól, pontosan és gyorsan, de egy kanyi bevételt nem termelsz.

Ha nem akarsz értékesíteni, vagyis a munkád egy részét elvégezni, akkor keress másik helyet.

2021. dec. 4. 07:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Ezzel én is tisztában vagyok, hogy ha nem értékesítek akkor nem végzem el a munkámat, ami a szerződésben le van írva. Hónapok óta baszogatva vagyok ezzel, kérdem én, akkor miért nem küld el? Miért húzzuk- nyúzzuk még ezt mindig, amikor mindketten tudjuk, hogy nem fog változni semmi?!
2021. dec. 4. 09:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!