Elmondanátok a munkahelyeteken, hogy terhesek vagytok, ha éppen elő akarnának léptetni?
A kérdésből adódik, hogy eredetileg nem tervezted még elmondani, és mivel számomra nagyon fontos a magánéletem védelme, ezt egy jogos igénynek tartanám, és semmiképpen sem gondolnám, hogy egy ilyen helyzetben beszámolási kötelezettségem van.
Így számomra attól függene, hogy mivel jár az új pozíció.
Ha fizetésemeléssel és emiatt magasabb lesz a gyedem, vagy olyan jelentős a fizetésemelés, hogy az a pár hónap is számít, akkor nem mondanám el, csak utólag. Viszont a korrektség jegyében amíg csak tudom tényleg odatenném magam és elvégezném az új feladataimat.
Ha fizetésemeléssel jár és/vagy előnyös számomra, hogy ebből a pozícióból megyek el szülni, mert mondjuk valószínűbb, hogy ide vagy hasonló helyre vesznek vissza, akkor megintcsak nem mondanám el, de később, amikor már el szeretném mondani, akkor azzal mondanám el, hogy - bár én szívesen elvégzem a munkát, amíg itt vagyok - megértem, ha mégis máshogy osztják el a szerepeket.
Ha nem vagy csak kevés fizetésemeléssel jár és azt látom, hogy igazából mindegy honnan megyek el szülni, akkor már most elmondanám azzal együtt, hogy szívesen vállalom, de megértem, ha máshogy döntenek.
Nem tudom, hogy döntöttél, betöltött 12. Hét előtt nem kötelességed elmondani. Arra apellálva elgallgatni, mert mondjuk 16. Heti genetikai UH eredményének szalmaszálába akartál kapaszkodni, már nem annyira hihető, szerintem. Nagyon átlátszó lesz és szerintem egyetlen nőnek sem szerencsés magasabb pozit ajánlani, aki épp családtervezési korban van. Mármint ezzel sok munkáltató, mintha nem számolna, pedig az életkorod és a parkapcsolati stàtuszod (pl: nemrég férjhez mentél, ez azért ki szokott derülni ha mást nem pletykákból) alapján lehetett volna rá számítani. Vagy számított rá csak nagyon téged akartak a pozira. Sajnos ebből van a kevesebb, még helyetted is tudnak találni valakit, aki várhatóan nem szül.
Nekem megmondta a főnököm első munkagyűlésen, hogy oké, felvettek ide, de a határozott idejű szerződés egyet jelent azzal, hogy én nem mehetek el szülni ebben a két évben, mert eleve kismama helyett vagyok. Aztán bevallotta, hogy ne vegyem komolyan, mert ő neki 28 evesen már gyereke volt, persze hogy bármikor terhes lehetek, csak kalkuláljam bele, hogy az nekik nem kis szívás lesz megint hogy folyton jönnek-mennek egy olyan munkakörben, ami annyira nem egyszerű. Mivel itt annyi ember nem jelentkezik, kénytelen pályakezdőket is felvenni. Én ugyan nem vagyok az, de eddig másban dolgoztam 4 évet. Minden új, még bénázok is elég sokat! De nem rúghatnak ki, ha X kritériumot teljesítem, azzal meg nincs gond, csak unják a folyamatos betanítást, ezért kéri, hogy en tervezetten ne akarjak gyereket 2 évig. Mázlija van, hogy felemelték a babaváró hitelt, mert a mostani képzésemnek 31 évesként lesz vége, addig nem kéne szülnöm. Amikor kitalálták, h 30 alatt kell lenni, akkor erősen elgondolkodtam párommal, mert semmi köze a munkáltatómnak, ha kell a babavaró a lakáshoz es emiatt nem csúszhatnék ki az időből. De így lenyugodhat. :D
Én nem azt mondom, h tekintettel kell lenni a munkáltatókra, de ez nem egy futószalagos munka, mit pikk-pakk megtanulsz és hipp-hopp találnak helyetted valakit. Szóval ha lelkiismeretes és emberséges munkaerő vagy, akkor plusz pontokat szerzel ha szándékosan nem szivatod őket infovisszatartással.
Boldog karácsonyt, sajnálom ha nyersnek tűnt a valaszom és a példám is, de tudom milyen sz*r, még így pályakezdőként is ezt jól csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!