Egy megbízásos szerződéssel dolgozó tanár munkaviszonyát beleszámítják a nyugdíjba?
Figyelt kérdés
ma 10:04
1/6 anonim válasza:
Minden munkaviszonyt, ami után befizeti a nyugdíjbiztosítást, TB-t, adót.
Nekem az 1969-ben végzett 1 havi nyári munkámat is beszámították. Meglepődtem, el is felejtettem, de minden ott van az adatbázisukban.
2/6 anonim válasza:
1-es vagyok.
Nem a szerződés fajtája számít, hanem az azzal kapcsolatos munkaviszony -tól;-ig, s a befizetéseid.
3/6 anonim válasza:
Ja, és hogy akkor és ott mennyit kerestél, mennyi jutalmat, végkielégítést, stb. kaptál.
(1-es voltam)
4/6 anonim válasza:
Mindig, minden szerződésed, befizetés igazolásaid, adóelszámolásaid legyenek meg. Gyűjtsd, legyél naprakész.
5/6 anonim válasza:
" de minden ott van az adatbázisukban."
Ez nem igaz, nekem a 1991-es év teljesen eltűnt náluk. Még jó hogy voltak megvoltak a papírjaim
6/6 anonim válasza:
Akkor számítjuk be, ha biztosításban tölöttt időnek minősül, és járulékalapot képez az elért jvedelem. Nem minden megbízás felel meg ennek. Nagyon sok óraadó tanár van, akik havi pár tízezret kapnak, idén már 80ezer felett volt a havi határ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!