Mennyi a fizetése egy kormányablakban dolgozó ügyintézőnek ha csak érettségije van és kb. 8-10 év munkaviszonya?
8-10 év munkaviszonya van úgy általában, vagy közigben?
Egyébként a köztisztviselői bértábla vonatkozik rá, 8-10 év munkaviszony az pont egy kategória 10-12 év a következő.
Általánosságban , én nézem ezt a bértáblát de nem tudok elmenni rajta ezekkel a szorzókkal meg megnevezésekkel.
De ha segítenél:
A verzió: érettségivel rendelkező egyén aki most kezdi a munkát egy kormányablakban ügyintézőként
B verzió: érettségivel rendelkező egyén aki 8 éve dolgozik már a kormányablakban ügyintézőként
Azt láttam alapbérként minimumként, de ott vannak táblázatba a szorzók azok gondolom valami pluszt jelentenek, meg ilyen 400 ezres éves cafeteriát is olvastam
Kicsit jobban belegondolva azt hiszem garantált bérminimum lesz, mert a bértábla alapján nem éri el azt a szintet, annyinak meg ugye minimum kell lennie. Ezért ilyen szar a közigazgatás (is)
2008 óta nem emelkedett az alapilletmény, 38.650Ft, ezt kell a szorzókkal felszorozni, de nevetséges összegek fognak kijönni. De nem dolgozom közigben, ezért nem biztos, hogy igazam van...
Most találtam egy másik táblázatot ahol középfokú végzettségnél azt írja, hogy +80 ezer , a 326 ezer forinton felül és ehhez még hozzájöhetnek a cafeteria, stb.
Én rosszabb fizetésre számítottam az alapján ahogy sokan beszéltek róla.
A bértábla az az alap, plusz van egy rakás pótlék is amiről a "vezetője" dönt!
Magyarul a béred több mint fele a közpénzből POFÁRA megy!
Ha így már érted a lényeget...
Ezzel alapozzák meg a "hűségedet" a rendszerhez!
Te sem ülnél ott 200 ezerért és ráznád a kis piros zászlót, meg lengetnéd a karodat a "párt"-nak...
Kell ám ehez gyomor is!
Nameg legnkább ahhoz, hogy te ott mndíg is egy létszám leszel, és az egész életedről karieredről bárki bármikor dönthet egy tollvonással!
Tőled alapelvárás a "hűség", de a rendszerben csak egy fogaskerék vagy és maradsz is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!