Mennyi pénzt költesz 1 hónapban? Amit elköltesz az mennyi, megirhatod azt is mire megy el ..
1,5-2 millió között.
Mire megy el, mindig másra, szórakozásra, utazásra, éttermekre, ruhákra, a hobbijaimra, mindig másra.
300-400 ezer.
Semmi különös. Nincs kiszámolva a pénz, jut ruhára, étteremre, színházra, hangversenyre, ünnepekre, ajándékra. De semmi extra sincs benne.
"Ha mindenkinél olyan jól megy minek hallatszik annyi féle annyi sírás?"
Mit gondolsz, pontosan milyen kovetkeztetest erdemes levonni a 10 millios nepessegre vonatkozoan az Uzlet/penzugyek kategoriaba irogato par tucat ember anyagi helyzete alapjan?
Normális alapesetben 178-E körül volt, jelenleg 27-ezres hitelem van temetés miatt és így 195-E körül.
• 16-E rezsi;
• 11-E különböző TV-net-telefon szolgáltatás összesen;
• 27-E hitel;
• 75-E egészségtudatos étkezés és háztartás;
• 66-E körüli átlagban (hasraütve) extra költés;
• 60-E körüli spórolás.
Extra költés: mozi, koncert, utazás, üdülés, étterem, egyéb szórakozás. Étterem leginkább üdülés alatt. De a mozit meggondolom és szálláshelyből is válogatok.
Nagyon függ attól, hogy mikor hová üdülök és mit veszek igénybe. Most éppen nem utazok, más esetben lehet több kiadás, emellett ugyebár görgetem a megspórolást és 2 hónap alatt összejön 1 havi fizetés.
Éppen talán szétmegy a kapcsolatom, egyedül maradva lenne 32-E rezsi és 14-E szolgáltatás. Kicsit szívnám a fogamat.
36/F
* 4 hónap alatt 1 havi fizetés.
Vagyis nem igaz, az üdüléseim mellett nem igazán tud összejönni. :-) Pedig összejönne, dehát én erre az élvezetre használom fel a pénzemet. ^.^
"Ha mindenkinél olyan jól megy minek hallatszik annyi féle annyi sírás?"
--> Egyrészről ez a fórum nem mutatja az egész ország valóságát. Másrészről például szerencsés helyzetem miatt a saját adataim is jól néznek ki, de másoknál nem ilyen jó a helyzet és ettől még én is érzem a pusztulatot. 2 évvel ezelőtt nem került ennyibe a kaja, a fizetésem többet ért, sokkal többet spóroltam, elkezdtem igazából én is kicsit lefelé menni, félelmeim szerint ez még be fog ütni jövőre, talán le kell mondanom ennyi utazásról. S akkor még beszéljünk azokról, akik nem csak temetés miatt vettek fel hitelt... Korábban talán felvettek lakáshitelt vagy akár lehúzó albérletben kényszerül lakni valaki. Muszáj élni, muszáj zabálni, muszáj aludni... Miközben egyre szutykosabb minden. Sorolhatnánk. Nekem véletlenül jó helyzetem van, viszont nem vagyok vak. Ha nem lenne ez nekem, akkor én is mehetnék utcára.
Éves számokat mondok inkább (ezer forintban) mert hónapról hónapra nagyon ingadozhatnak egyes tételek. És ez eredményszemléletű, nem pénzforgalmi.
Tétel | 2023 | 2024
Kaja | 795 | 748
Lakhatás | 1021 | 1056
Vegyi áruk, ruhák | 211 | 154
Ingázás | 94 | 118
Telefon, net | 65 | 84
Egészség | 441 | 51
Pénzügyi szolgáltatások | 254 | 134
Szerencsejáték | 23 | 24
Utazás | 4332 | 3153
Edzés | 107 | 627
Kávé, édesség | 246 | 227
Ajándék, adomány | 512 | 412
Szórakozás | 119 | 165
Amortizáció | 309 | 306
Egyéb | 214 | 90
Mindösszesen | 8745 | 7351
Albi: 85k
KATA adó: 50k
Digi: 7,5k
Teló: 10k
Diákhitel: 9k
Országbérlet: 20k
Streaming: 6k
Könyvelő:15k
Kaja:70k
Szórakozás: 40k
Egyéb: 40k
Megtakarításba megy: 650k
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!