Ha Nyugdíjfolyósító Igazgatóság saját hibájából
vastagon fogó tollal állapította meg az öregségi
nyugdíjamat, és esetleges belső ellenőrzésnél ez
kiderül, behajthatják rajtam a túlfizetést?
Figyelt kérdés
Részemről minden adat korrekt módon lett megadva.
Fél éve kapom a nyugdíjat, ,minden fizetéskor örülök, mint majom a farkának, de mivel érthetetlenül magasnak találom, fosok is, hogy valami disznóság derül ki.
Ha a korábbi években jól kerestél, akkor nem állapították meg rosszul.
dec. 9. 20:21
2/13 anonim válasza:
Basszus! Jövőre megyek nyugdíjba! Adnál tanácsot hogyan lehet "vastagon fogó tollat" adni a nyugdíjfolyósító kezébe? Adok érte 100 forintot, ráadásul sosem fogok fosni a magas nyugdíjam miatt!!😂
dec. 9. 20:31
3/13 anonim válasza:
Nem dolgoztál külföldön is véletlen?
Olyan, hogy TÖBBET fizetnek nem létezik, legfeljebb valamit nem úgy gondolsz, ahogy kellene
dec. 9. 20:34
4/13 anonim válasza:
A nyugdíjak számítása az átlagembernek (sőt, az átlagon felülieknek is) követhetetlen. A felségem is, én is sokkal többet kaptunk, mint amennyit kiszámoltunk. Viszont a TB-nek erre készített és sokszorosan ellenőrzött programjai vannak a számításokra.
Annyi nyugdíjat kapsz, mint amennyit a nyugdíjtörvény előír. Emiatt nem kell aggódni. :-)
dec. 9. 22:32
5/13 anonim válasza:
Pár év 10%-os infláció melletti 2%-os nyugdíjemelés után már nem fogsz annyira örülni…
dec. 9. 23:51
6/13 anonim válasza:
Mennyi az a vastag? Ha csak nem ilyen tényleg extrán kiemelkedő akkor nem valószínű, hogy elszámolták. De gondolom nem milliós összeg.
dec. 10. 07:22
7/13 anonim válasza:
Én pár éve kértem adategyeztetést, és olyan tételek kerültek elő benne, amire már rég nem emlékeztem... amikor nyugdíjba mentél, nem kaptál egy ilyen tételes listát, hogy melyik évben kitől mennyit kaptál és hány napot dolgoztál?
dec. 10. 15:34
8/13 A kérdező kommentje:
Soha nem kerestem gennyesre magam. Ha kevés volt a zsé, kőműves, vagy sírköves mellett egészítettem ki, de legális munkahelyen nekem az volt az elsődleges szempont, hogy senki se ba5zogasson, a legjobb, ha nem is tudják, hol vagyok. Jogi diplomával is inkább elmentem halőrnek, egész nap ladikáztam, semmint hogy jogi kiskapukat keressek egy dohányfüstös irodában. Nekem isten szent ege alatt volt az otthonom. Egyszer voltam "gazdag", de nem tudtam megszeretni azt az embert, akivé akkor váltam. Szerencsére egy válás megoldott mindent, könnyű szívvel hagytam hátra mindenemet. Közben egy leszázalékolás is beleszólt a dolgaimba, az új párommal a vidéki létet már rokkantként kezdtem. Summa summarum, 22 év munkaviszonyom volt mindössze! Az utóbbi 25 évben rokkantnyugdíjasként éldegéltem, ami valami oknál fogva mindig magasabb volt, mint a minimálbér. Most meg bazki, még azt is megfejelték, majdnem 400-at kapok kézhez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!