Ha megszorításokat vezet be egy cég, a menedzsment miért marad ki belőle?
Én projektvezető, illetve senior munkatárs vagyok.
Nagy felelősségem van, de nem vagyok a menedzsment kör tagja.Viszont, bizonyos tanácskozásokra, meetingekre megvagyok hívva.
A vállalat egy autóipai beszállító és megszorításokat tervez bevezetni, mint létszámstop, béremelések befagyasztása.
Ezzel a kettővel még egyet is értek, mint válságintézkedés.Viszont a mozgó teljesítménybért is beakarják fagyasztani, ezzel a teljesítménybérrel lehet értékelni, motiválni a munkavállalókat.
Amin viszont a leginkább kiakadtam,hogy a menedzsment kör nem kap megszorításokat.Továbbra is mehetnek a milliós bónuszok, az amúgy sem alacsony havi fizetésük mellett és továbbra is korlátlan vállalati gépjárműhasználat van, amivel többen közülük nyaralni jár Olaszországba meg Franciaországba, a cég pénzén kvázi.
Ja és prémium kategóriásak a céges autók, főleg Mercik, nem ám Skoda vagy Seat.
Nem is utaznak annyit igazából,hogy indokolt legyen a vállalati autó számukra.Lehetne pár kulcsos autó, amit akárki elvihet, ha munkaügyben utaznia kell.
Ha megszorítunk, miért nem a felesleges kiadásokat vágjuk meg?
mert vannak egyenlők és vannak egyenlőbbek.
Nálunk ugyanez megy. Az ügyvezető nem érti a havi 1,5 millió nettójával + az évi kb 20 millió év végi bónuszával, hogy az alkalmazottak miért keveslik a bruttó 390e-es bérüket. no komment.
Mert a menedzsment más szint. Lehet ezt a dolgot szeretni vagy nem szeretni, egyetérteni, vagy nem érteni, de így van.
Nyilván vannak olyan helyek, ahol a menedzsment túl nagyot szakít, de a versenyszférában valójában nem nagyon fordul elő.
Melós Jóska nem fogja kihúzni a sz/rból a céget, a menedzsment igen.
Ők találják ki a megszorításokat, nem fognak olyat csinálni amivel a saját fizetésüket csökkentik.
Nekünk tavaly elvették a teljesítménybért majd arra hivatkozva, hogy esett a teljesítmény az idei fizetésemelést is.
Lelkesedés hiányában már a munka harmadát sem csinálom meg.
Arra játszok, hogy kirúgjanak és kapjak végkielégítést.
Ja, jol irja a 4-es.
Ahol a ceg csendes leepitesbe kezd, ott a dolgozok meg csendes felmondasba.
Ugyanetz nálunk is a helyzet, mindenen spórolnak, de saját magukon nem. Bicskanyitogató az egész, hogy a vezetőségnél olyan bérek és egyéb bónuszok röpködnek, hogy csak pislogok, aztán a dolgozók meg messze a környék legalulfizetettebb emberei.
Vezetőség tagaji minden évben új prémium telefont, laptopot kapnak meg amit akarnak, mindenk korlátlan céges autó használat (nálunk "csak" Volkswagenek vannak), nyilván a legtöb külföldre utazgat velük és a vicc, hogy sokszor azt is céges pénzen, mondván ilyen-olyan rendezvényre mennek. Ezen kívül 10/100 milliókat sikkasztanak el, volt aki le is bukott mégis ugyanúgy itt dolgozik azóta is, mindenféle szankció és következmény nélkül.
Extrém durva dolgok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!