Mi a véleményetek a cégek HR részlegéről?
A legtöbb helyen, ahol eddig dolgoztam rossz volt a véleményem róluk.
Azt tapasztalom,hogy gyakran nem éppen azok dolgoznak ott, akik a legélesebb kések a fiókban.Elég sok az üresfejű.Kicsúsznak egy határidőből és a dolgozónak kell futkároznia a papírral, ilyen is volt.
Másik helyen pedig egy bunkó liba volt az egyik HR-es.Sokadik húzása után áthelyezték máshova, ami nem tetszett neki és felmondott.
Az interjún teljesen bunkó volt, kisgyerekes nővel meg olyan érzéketlenül viselkedett,hogy a hölgy az interjú közepén otthagyta őket.Pedig, kvalifikált volt.Onnan tudom,hogy ismerem, akit interjúztatott.
Aki utálja az embereket, ne menjen HR területre.
Általánosságban azt mondanám, Magyarországon nem alakult még ki a vállalatoknál a HR kultúra.
hanem a meglévő munkavállalókkal való foglalkozás.
Te alomvilagba elsz
A HR gyakorlatilag sehol sem foglakozik a munkavállalókkal és nem is az ő érdekeiket képviselik.
Ennek drámaian egyszerű az oka - nem ez a funkciójuk. A cég érdekeit képviselik, hiszen a human erőforrást menedzselik.
Aki a munkavállalókkal foglalkozik és az érdekeiket képviseli az a szakszervezet - ami itthon nincs. De aki már járt mondjuk franciaországban vagy németországban az tudja miről beszélek.
Amúgy a mostani cégünknél nincs HR. Pontosabban globálisan (7 ország) 1 (azaz egy!) fő. Leépítették őket olyan 2 éve. Ha szerződést kell írni arra van sablon, ha módosítani kell vagy egyedi szerződést kell írni ahhoz eddig sem volt elég képzett egy mezítlábas HR-es, hanem kiadják külső szerződéses munkára és kész.
Köszönjük szépen, mind az 500 ember a cégnél kiválóan megvan évek óta HR nélkül. Soha fel sem tűnt a hiányuk mióta kirúgták mindet.
Minden másra meg van szintén egy darab office managerünk, aki veszi filctollat a whiteboardhoz, rendeli a kávét és a kaját a konyhába és szevezi a céges progamokat pár hetente vagy ha valami van. Pont elég.
Akárhol dolgoztam eddig, a HR-sek, nagy ívben leszarták a munkásokat és semmilyen segítséget nem adtak nekik.
Lehet hogy vannak kivételek, de én még nem találkoztam ilyen céggel, ahol normális és segítőkész lehet volna a HR!
Kb semmi, ugyanolyan droidok mnt én vagy bárki más aki nem vállalkozó, vagy szerzőijog tulajdonos.
Láttam én már "irodaköltözés" miatt munkaerőkölcsönző cégnél (Kelly) egész HR-es csapat csoportos leépítését.
A nap, amikor akasztják a hóhérokat...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!