Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogosult vagyok-e ígyis...

Jogosult vagyok-e ígyis Álláskereső Járadékra?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 20éves kis babszem vagyok, aki semmit nem tud még ezekről a dolgokról, de most aktuális lesz ezért itt kérdezek.

Érettségi után eljöttem dolgozni (2023.11), vendéglátás, bejelentett 8órás munkarend. Holnap tervezek felmondani, ami után még 2hónapom lesz hátra a kinevezésem miatt. Vagyis 2025.02-ig fogok dolgozni. Lényeg a lényeg, hogy az 1évem bőven meg van, így elvileg igényelhetem a 3hónapos segélyt. Na de amire a legkíváncsibb lennék, hogy így is igényelhetem, és kapnám is a járadékot, hogyha egyáltalán nem keresek munkát? Ugyanis szeptemberbe tervezek sulit kezdeni és szakmát tanulni. Addig pedig igen jól jönne az a 3havi kis pénz. Szóval kötelező nekem keresni közbe munkát, vagy ha hívnak hogy találtak azt elvállalni, vagy senkit nem érdekel ez az egész és én gondolom túl előre?

Összefoglalva csak a 3havim kellene és viszont látásra.

Valamint ha hívnának hogy van munka mit mondjak a telefonba?

Köszi a válaszokat :)

tegnap 22:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Igényheted, amit megadnak 45 napra kábé (ugyanis 15 hónap munka után ennyi időre jár az ellátás.

kapnám is a járadékot, hogyha egyáltalán nem keresek munkát?

Kapnád, a hivatallal együtt kell működnöd, elküldhetnek állásinterjúkra vagy továbbképzésekre. Ha ezeken nem jelensz meg törölnek a rendszerből.

ma 04:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Minden 10 jogosultsági idő után 1 nap ellátás jár. A 3 havi (pontosan 90 napnyi) ellátáshoz legalább 900 napnyi jogosító idő (munkaviszony) szükségeltetik előtte.

A leírásod alapján neked ez nem lesz meg, de kb. 45 napnyi ellátásra jogosult leszel. Pontos számítás napra pontos munkaviszony feltüntetés esetén lehetséges csak.

Járadékot akkor is folyósítanak, ha egyáltalán nem keresel munkát, viszont ahogy az első hozzászóló írta, együtt kell működnöd a folyósító szervvel és ha nem fogadsz el például egy általuk felkínált állást, azt meg kell tudni indokolni, egyébként törölnek a rendszerből.

ma 05:19
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Még annyi, hogy mennyire gyakran hívnának, és küldözgetnének különböző interjúkra? Mivel nem munkakeresés a célom, így egyáltalán nem érdekelne egyik se. Ha meg 2 naponta mennem kellene ide-oda akkor inkább nem is foglalkozok ezzel.
ma 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!