Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Diákszövetkezeten keresztül...

Diákszövetkezeten keresztül voltam gyakornok, jogosult vagyok az álláskeresési járadékra?

Figyelt kérdés
Október 31.-én járt le a jogviszonyom, egyetem mellett 3 évig voltam gyakornok 2 vállalatnál, egyik helyen két és fél évig, másikon fél évig. Minden ügyintézés a diákszövetkezeten keresztül történt, mindkét helyen volt saját céges belépőkártyám, fiókom és eszközeim. Az így gyakornokként eltöltött 3 év beleszámít a munkaviszonyba ami szükséges a járadék igényléséhez?

nov. 16. 17:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem. Álláskeresési járadék csak teljes állás után jár, ami után fizetsz szochot meg tb-t is (nem csak szja-t). Így a diákmunka a nyugdíjba sem számít bele, hitelfelvételnél sem. Sőt ha állami támogatott képzést végeztél, annak "visszafizetésénél" sem veszik figyelembe.
nov. 16. 17:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat társadalom biztositási járulekra gondoltam(melyből a nyugdíjjárulék 10 százalék, az egészségbiztosítási járulék 7 százalék, a munkaerő-piaci járulék 1,5 százalék), szochot a munkaadó fizeti
nov. 16. 18:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Diákszövetkezeten keresztüli munkavégzés esetén nem vonnak semmit mást a bérből, mint SZJA-t, ha nincs SZJA-val kapcsolatos kedvezményed.

Mivel a járadékra jogosultsághoz olyan jövedelem kell, ami után van társadalombiztosítási járulékkötelezettség, ezért a diákszövetkezeten keresztül végzett munka nem jogalap a járadékra.

nov. 17. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!