Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy tudnék még gyakornoki...

Hogy tudnék még gyakornoki munkát szerezni?

Figyelt kérdés

Most voltam elsőéves és nagyon jó lenne találni valamilyen gyakornoki munkát, hogy végre szakmai tapasztalatot szerezzek, mert a csomagolást és egyebeket már nagyon unom.

Már sok állásra jelentkeztem, sok diákszövetkezetnél vagyok beregisztrálva, zynternen is szétnéztem, de semmi. Mi a legjobb módja annak, hogy gyakornok lehessek?

(Gazdasági szakon vagyok, ha releváns)

jún. 21. 20:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Mihez értesz és mit tudsz felmutatni a semmit nem érő irreleváns tapasztalaton kívül (csonagolás)? Milyen technikai skillekkel (programozás, adatelemzéshez használatos frameworkok) nyelvvizsgával valamint projekt és referenciamunkákkal rendelkezel?
jún. 22. 00:22
 2/17 A kérdező kommentje:
Semmilyen releváns munkatapasztalatom nincs, mert sehova nem vesznek fel. Adatelemzést és statisztikát már tanultam, szeretem is, excel, access, spss megy. Angolból középszintű nyelvvizsgám van.
jún. 22. 00:25
 3/17 anonim ***** válasza:
53%
Rendben van az önéletrajzod? Átnézték ismerőseid? Modern, informatív, kidomborítja a jó tulajdonságaid, skilljeid? Ég és föld lehet a különbség, tapasztalatból mondom.
jún. 22. 17:31
 4/17 A kérdező kommentje:
Igen, HR-es átnézte és nagyon tetszett neki. Canvában csináltam és követtem a tippjeit.
jún. 22. 18:40
 5/17 anonim ***** válasza:
35%
És milyen szakon vagy pontosan? Milyen munkákra oda be? Hány helyre jelentkeztél eddig?
jún. 22. 18:53
 6/17 A kérdező kommentje:
Pénzügy és számvitel. Eddig sok könyvelő gyakornoki munkára jelentkeztem, meg adatrögzítőnek, többször marketing adminisztrátornak, adatbázis-kezelésre bankban, adatgyűjtői projektmunkára, gazdasági gyakornokira és adminisztrációs gyakornokira. Mindenre ilyesmire jelentkezek amit látok, de nem sok újat találok már, sokszor látom őket újrahirdetve.
jún. 22. 19:08
 7/17 anonim ***** válasza:
72%

Hát, érdemes volna kideríteni, hogy hol van a kutya elásva, mert én inkább azt tapasztalom, hogy a PSZK-s emberek még 0 munkatapasztalattal is el tudnak helyezkedni gyakornokként.

Bár recesszióban van a gazdaság, de elvileg olyankor még jobban kellenek a gyakornokok, mert olcsón dolgoznak.

Nézed mindenhol? Ugye ott a Profession, a LinkedIn, Facebook-on a Szárnyas fejvadász, Dreamjobs.hu, és még csilliónyi oldal.

jún. 22. 19:18
 8/17 anonim ***** válasza:
79%
Illetve azzal sem veszítesz semmit, ha kinézel cégeket, bárkit, ki szimpatikus, és fogod, elküldöd az önéletrajzod egy jó kis mail társaságában, hogy alig várod, hogy munkába állj, szívesen elvégzel bármilyen irodai munkát, mert nagyon szeretnél belekerülni a körforgásba. Ismerősöm így talált munkát.
jún. 22. 19:20
 9/17 A kérdező kommentje:

Szerintem az a baj, hogy nincs semmilyen ismerősöm, aki be tudna nyomni valahova. Kisvárosban élek, a környezetemben mindenki vagy szakmunkás vagy 8 általánost végzett.

Igen, ismerem mindegyiket, amiket felsoroltál és nézem is. Köszi a segítséget egyébként. Én csak reménykedem abban, hogy lesz munkám, ha végzek ezzel.

jún. 22. 19:25
 10/17 anonim ***** válasza:
80%
Ja, értem! Azt hittem, hogy valami nagyobb városban keresgélsz vagy Budapesten. Minden estre kitartás, gazdasági szakokon belül a pénzügyi és számvitel diploma a legértékesebb. Mondom ezt úgy, hogy én is gazdaságis vagyok, de más szakon. :)
jún. 22. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!