Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogosult vagyok álláskeresési...

Jogosult vagyok álláskeresési járadékra ?

Figyelt kérdés
Felmondtam a mostani munkahelyemen és Június 1ig vagyok itt közel 1 évet töltöttem el...2021ben léptem az előző munkahelyemről ahol 4 évet töltöttem el és azt írják hogy az elmúlt 3 évben kell meglennie összesen az 1 év munkaviszonynak ha ezt vesszük alapul akkor elvileg igénybe vehetem ezt...
2023. máj. 24. 20:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezek alapján jár.
2023. máj. 24. 20:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem mert azóta rengeteget változott ez is..Valahol olyat olvastam hogy már van lehetőség egy összegben kérni a dolgot..
2023. máj. 24. 20:33
 3/7 anonim ***** válasza:
41%

Milyen dolgot?

Azt előre honnan tudja bárki, hogy mikor helyezkedsz el?

A járadék max 3 hónapig jár, utólag fizetik.

Ha 3 hét múlva munkát találsz, akkor 3 hétig jár.

2023. máj. 24. 20:37
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
3: ha 3 het alat találsz akkor is ki lehet kérni a maradék fenn marado osszeg 80 szazalekàt. En ki is kértem, nem hagytam bent. Így legalább vmit vissza kaptam a levonasok után. Úgyis újra termelődik az új hely utan
2023. máj. 24. 22:09
 5/7 anonim ***** válasza:
59%
#4 Igen, ki lehet kérni a fentmaradó 80%-át, de csak ha határozatlan idejű munkaszerződést kapsz.
2023. máj. 24. 22:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha jogosult vagy álláskeresési járadékra - a fentiek alapján nagyjából számolva a jogosító időket, ez fennállhat - akkor a következő lehetőségeid vannak:

Megállapították, hogy mondjuk 53 napra jogosult vagy ellátásra. Ebből 2 napot használtál "el", mert sikerült a 3. napon elhelyezkedned. Tehát 51 napnyi ellátás összege nem lett kifizetve részedre, ott maradt az államnál, amire egyébként jogosult lennél.

1./ Kéred a megmarad napokra járó juttatás egyösszegű kifizetését.

2./ Nem kéred az egyösszegű kifizetést, hanem egy következő állástalanság esetén a megmaradt 51 napnyi ellátást igénybe veszed.

Az egyösszegű kifizetésnek feltételei vannak (határozatlan idejű szerződés, legalább napi 4 órában és nem annál a munkáltatónál, akinél legutoljára alkalmazva voltál), és meg van szabva egy határidő, hogy meddig igényelheted az egyösszegű kifizetést. Ha azok teljesülnek, csak akkor fizetik ki, és nem a 100 %-át kapod meg, hanem csak a 80 %-át.

2023. máj. 25. 04:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen , jár a keksz.
2023. máj. 25. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!