Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A diploma az új érettségi?

A diploma az új érettségi?

Figyelt kérdés

Konkrétan már nem az első helyen látom ezt a gyakorlatot.

Hogy akik már a munkahely kezdete óta ott voltak, azoknak még régen volt esélyük ha kiemelkedő motivált lelkes jóképességű dolgozók voltak, hogy felmásszanak komolyabb pozíciókba. Viszont ez megszűnt, mert oda már nem emelnek ki többet "terepről" valós tapasztalatokkal rendelkező embert, mert annak nincs diplomája, és ez "alapelvárás" erre a pozícióra, hanem felvesznek egy nullkilóméteres frissdiplomás kisgyereket nulla terepismerettel. Amúgy a munkához semmi szükség konkrétan a diplomára, mert mindenre ott tanítják be a sikeres pályázót.

dec. 3. 19:50
 1/6 anonim ***** válasza:
55%
Nem. Eleve az, hogy diploma, egy irtó tág fogalom. Pl egy sebészi diploma semmilyen szempontból nem analóg egy érettségivel.
dec. 3. 20:18
 2/6 anonim ***** válasza:
85%

Én IT területre látok rá, én azért azt veszem észre, hogy akinek van tapasztalata az a legtöbb pozícióban nem lesz gondja diploma nélkül sem.

Az újaknál már fontos, szimplán azért mert sok a jelentkező és kell valami előszűrő ahhoz hogy rövidítsed a listát ami általában a diploma szokott lenni.

Plusz szerintem bőven vannak helyek ahol számít a diploma, pl Data Scientist pozíciók, ahol szükséged van egy csomó formális tudásra ahhoz, hogy ténylegesen használható és hasznos dolgot alkoss.

dec. 3. 21:22
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Igen. Már akkor az volt, amikor én elkezdtem az egyetemet (2018).

Az egyetemi évek alatt a diákoknak már kötelező gyakorlati munkát végezni a diploma megszerzéséhez (még büfé szakon is). Ezáltal legalább 1, de inkább 2 év tapasztalatuk már van + diploma és minimum 1 (de inkább 2-3) idegen nyelv ismerete.

dec. 3. 21:29
 4/6 anonim ***** válasza:
86%
Így van, én is tapasztaltam ezt már multinál ráadásul. 13 éve ott dolgozó kollégáknak még csak érettségi kellett, amikor mi mentünk oda, már mindenki MSc-s volt. Ennyire leértékelődtek a diplomák.
dec. 3. 21:59
 5/6 anonim ***** válasza:
76%
Igen!
dec. 3. 22:40
 6/6 anonim ***** válasza:
70%
Ha kiemelik az embert terepről, akkor kit rakjanak a helyére? Általában egy ügyes, jól dolgozó szakmájához értő munkást nem éri meg “terepről” feljebb emelni.
dec. 4. 06:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!