SZÉP-kártyára vannak még zsebek, vagy minden egy zsebbe jön és Te döntöd el, mire költöd (már ahol elfogadják)? Valamint mennyi a maximális éves utalható összeg? És ez bruttóban vagy nettóban értendő?
Csak azért kérdezem, mert az elmúlt 4-5 évben külföldön dolgoztam, viszont most kaptam itthon egy jó állásajnálatot és van cafeteria is. Régebben amikor még itthon dolgoztam és volt cafeteriám akkor külön-külön zsebek voltak és már nem is emlékszem mennyi volt a maximális éves utalható összeg.
Utóbbiról sok-sok más infót hallok, van olyan ismerősöm aki azt állítja évente 900 ezer forintot kap SZÉP-kártyára, de van olyan aki azt mondja hogy a maximum jelenleg 450 ezer forint. Most akkor melyik az igaz? Vagy van esetleg valami kiskapu?
Köszönöm a válaszokat előre is!
A zsebek megszűntek, bármely korábbi kategóriában el lehet költeni a SZÉP kártya teljes összeget.
A SZÉP kártyára való cafeteria fizetésnek nincs felső határa, de az adókedvezménynek van. Éves brutó 450 ezer forintig adózik kedvezményesen ( 28%-os adóteher mellett), utána ugyan úgy mint a munkabér.
Jövőre lesz egy plusz zseb, amibe évi 120ezret lehet még pakolni, aktív magyarok néven, ebből pl kondibérletet és hasonlókat lehet venni.
Valamint a rendelkezésre álló pénz felét el lehet költeni lakásfelújításra is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!