Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha az USA-ban is olyan könnyen...

Ha az USA-ban is olyan könnyen lehetne munkát vállalni, mint más EU országokban, akkor sokan mennének oda?

Figyelt kérdés

Igazából, ha megnézzük a bérek kompetitív iparágakban (orvos, mérnök, IT, pénzügy, stb) sokkal jobbak a tengerentúlon, mint Nyugat-Európában. Emellett az adók is alacsonyabbak és sok cég ad részvényeket is a dolgozóknak, így vagyonuk még jobban gyarapodhat. Az egyetemek is messze jobbak ott, tulajdonképpen a magyar Nobel-díjasok zöme is ott futotta be a karrierjét és nem mondjuk Németországban vagy Nagy-Britanniában.

Persze lehet, hogy alacsonyabb végzettséggel nem érné meg annyira, mert Európában nagyobb a szociális védőháló, de egyre több baj is lesz emiatt, a nyugdíjrendszert nehezen lehet fenntartani. Én amúgy, ha tehetném kimennék legalább pár évre, kipróbálnám milyen ott a munka kultúra, életstílus, hogyan állnám meg a helyem.

dec. 1. 12:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan. Vannak sokan akik a mai napig erre vágynak. Még úgy is, hogy ott sokminden szarabb, mint az EUban.
dec. 1. 13:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi Kanadában élünk, de a férjem amerikai cégnek dolgozik. A fizetések magasabbak, legalábbis az ő területén (IT). De sokkal munka és profitorientáltak, magyarul a munka az életük. A szorgalmas munkaerőt viszont megbecsülik, anyagilag és egyéb területen is. De pl. tanárok, nővérek sokkal jobban keresnek Kanadában. Mi pont ezért is maradunk itt, mert jobb a szociális háló, fontosak az emberek, gyerekek, egészségügy is, nem csak a profit. Tehát az USA-ban könnyű feltörni, de lecsúszni is.
dec. 1. 19:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Vendégmunkásként nem, mert a magyaroknak túl messze van ahhoz hogy kimenjenek és aztán évente 1-2 alkalommal hazamenjenek. Életvitel szerűen biztos többen mennének ki, viszont sem a szokások, sem a törvények nem könnyítik meg egy külföldi letelepedését. Pl credit score-t nézik az ingatlanosok is ha bérelsz. Ha sikerül bérelned akkor a nevedre kerülnek a közművek amik szintén lecsekkolják a creditedet. Ha nincs credited akkor nem állnak veled szóba.

Jogsi szerzéskor saját autón vizsgázol , szoval kell egy autó. Viszont pl a mi államunkban nem tudsz autót forgalomba helyezni jogsi nélkül és biztosítás nélkül, hiába van a kezedben a title (törzskönyv). Biztosító sem áll veled szóba ha nincs jogsid.

dec. 4. 03:36
 4/4 anonim ***** válasza:

#3-as:

> Vendégmunkásként nem, mert a magyaroknak túl messze van ahhoz hogy kimenjenek és aztán évente 1-2 alkalommal hazamenjenek

Én 6 évig csináltam ezt, volt olyan év, hogy 1x sem jöttem haza (de nem a pénz miatt, hanem mert inkább ott utaztam a szabadidőmben) és volt olyan is amikor 4-5x jártam itthon. Mérnökként dolgoztam, nem igazán volt tétel a rep. jegy, és amikor hazajöttem házat vettem a félretett pénzemből.

Ahol dolgoztam, az volt a városban a legagyobb cég, mindenki tudta mi az, ez egy csomó dolgot (bankszámla, egészségbiztosítás) kapásból megkönnyített, és utána már jött a többi (hitelkártya stb).

Ha megint 28 éves lennék, gondolkodás nélkül újra belevágnék.

Meg kell tanulni rendesen angolul, kell egy szakma ami ott (is) keresett, és utána csak addig kell jelentkezgetni, amíg fel nem vesznek valahová. Nem az első hely lesz, de nem szabad feladni.

dec. 10. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!