Van-e értelme elmenni a mikulás váróra?
Külföldön élek és egy közeli város magyar kultúr közössége a mai napon szervez egy mikulás váró gyereknapot anyukáknak és kisgyerekeknek.
25 éves férfi vagyok, se gyerekem, se nem érdekel a mikulás. Azért mennék oda, hogy utánakérdezzek van-e valami munka magyaroknak. Mert se nem beszélem a helyi nyelvet, se nincs semmi munkatapasztalatom, se nincs szakmám.
Van értelme elmenni és a mai napomat erre áldozni?
Te magad írtad: anyukák és kisgyerekek a Mikulást várják majd az eseményen. Egy meseolvasásra se megyünk el azért, hogy munka után érdeklődjünk.. .nem erről fog szólni a mai program, ne ott keress munkát.
Ha ez a közösség rendszeresen összejön, más programokat is csinál, akkor csatlakozz hozzájuk és úgy egyszerűbb lesz kapcsolatokat kialakítanod és segítséget kérned.
De ne a gyerekek ünnepvárását húzd keresztbe azzal, hogy te munkát keresel.
Hazajöttem... Lehet igazatok van, nem látom értelmét odamenni.
#5 Nem oda akartam jelentkezni, hanem így en bloc mindenhova kérdezősködni, hogy tudnak-e valamit.
Azért is bizonytalanodtam el, mert itt a vérosban jelentkeztem önkormányzati nyelvtanfolyamra és kiderült, hogy a nyelvtanár magyar. Az pedig az elmúlt 2 hétben végigkereste a lehetőségeket a városban és ma küldött sms-t, hogy nincs az égvilágon semmi és mivel nem beszélem a nyelvet, nem nagyon fogok találni.
Ha a nyelvtanár nem tudott mondani semmit akkor random anyukák végképp nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!