Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkakörökben szokták...

Milyen munkakörökben szokták felkeresni az előző munkahelyeket?

Figyelt kérdés

Velem még nem történt ilyen, de belegondoltam, hogy amúgy bármit behazudhatnék ennyi erővel, sose derül ki, ha nem is az interjúztatott, akinek a tb kiskönyvemet odaadom, akkor még annyira sem. Bár nem ezt tervezem, ne értsetek félre :D

Milyen munkakörben jellemző ez?

ma 10:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el hogy nagyon gyorsan kifog derülni a hazugság. Már az első munkanapodon bukni fogsz.

Ismerek ilyen embereket akik rendesen bekamuzták az állásinterjún, hogy Ők az előző munkahelyükön mekkora ászok, és csoportvezetők, karbantartok voltak. Ilyenkor fel szokták keresni azt a céget, ahol dolgozott az illető és utána érdeklődnek, ami elhangzott az állásinterjún, vagy az első munkanapodon kifog derülni a turpisság.

Megpróbálhatod, de úgy is belefogsz bukni, csak idő kérdése! :D

ma 10:51
 2/4 anonim válasza:
100%

Komolyabb helyeken egy igazi HR-es pillanatok alatt leveszi, hogy mennyire vagy alkalmas az adott munkakör betöltésére.

Ha az interjúztatás odáig jut, hogy nem tud 2-3 megfelelő jelölt közül választani, akkor simán megkeresi az előző munkáltatód (már, ha nem valami gagyi hely volt), hogy érdeklődik felőled.

Ezen felül, ha olyan munkakörbe szeretnél elhelyezkedni, ahol kötelezett vagy bizitonsági ellenőrzésre, ott esélyed sincs a kamuzással.

ma 11:07
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Pénzügyi szektorban dolgozom.

Biztosan tudom, hogy ellenőrizték a korábbi munkahelyeimet, mert dolgoztam Németországban és ők nem adnak ki semmilyen információt (még azt sem, hogy dolgoztál-e ott) ha ehhez nem járulsz előzetesen hozzá.

Már 3 éve eljöttem, amikor megkaptam tőlük a beleegyezést kérő emailt.

Egy mellettünk ülő csoportban jópár éve azért rúgtak ki valakit még a próbaidő alatt, mert az egyik korábbi munkahelyét, ahonnan fegyelmi vétség miatt rúgták ki elhallgatta.

Pénzügyi cégeknél az összeférhetetlenségi szabályok miatt a belépésnél az összes munkahelyedet fel kell sorolni az elmúlt X évből. Ha a CV-be nem írsz be valamit, az igazából senkit nem érdekel, de ha ebből a nyilatkozatból hagysz bármit ki, az nagyon komoly vétség.

ma 11:19
 4/4 anonim ***** válasza:
58%

Amcsi cegnek dolgozok contractorkent, meg az egyetemi tanaromat is felhivta a kulsos ceg akinek a background check ki volt szervezve. Drogtesztet is akartak csinaltatni, kicsit utana neztem es euban elegge szabalyozva van a dolog, mondom nekik hogy helo en szívesen megcsinalom de 3 nappal az eredmeny utan gdpr szabvany alapjan toroljek az oszes adatomat. Jott egybol hogy jaaa euba nem kell az :))

Az elentetere is lattam peldat amugy, budapesten dolgoztam egy ner kozeli cegnel, ismerosom bekamuzott par dolgot, lazan felvettek :)

ma 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!