Gyed igénylés hogy törtènik ilyen esetben ?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, ha én napi bejelentéssel dolgozok de kismama leszek, akkor ilyen esetben hogy jár táppénz, és később ki igényelheti a gyedet ? A férjem is tudja attól hogy nekem csak napi bejelentésem van ?ma 14:56
1/2 A kérdező kommentje:
Bocsánat ha össze vissza írtam. Nekem az elmúlt 5évben folyamatosan volt jogviszonyom, májusban szakadt meg 8 napra azóta ugyanúgy jogviszonyban állok. De ha most én napi bejelentéses leszek, akkor szülés előtt is az leszek, ettől függetlenül járni fog nekem a gyed mert volt 5 éves jogviszonyom, vagy csak a férjem tudja igénybe venni ? És amíg tudnék dolgoznék is, de ha valami miatt itthon kellene maradnon terhesen akkor napi bejelentéssel mi járna nekem ?
ma 15:03
2/2 anonim válasza:
Sem táppénz, sem csed, sem gyed nem jár így neked, csak gyes. Ha a férjednek van bejelentett munkaviszonya, akkor ő elmehet gyedre.
Megoldás lehet, ha valahová bejelenteted magadat, aztán másnaptól elmész táppénzre, akkor jogosult lesz ellátásokra, amennyiben a korábbi évekből megvan az időd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!