Youtuberkén mennyi a havi bevételed a saját videóid után?
Nálam komplikáltabb a helyzet.
Vállalkozáshoz lett társítva idővel a youtube.
Kezdetben kb fél évig stagnált a youtube, mivel havi 1-2 videót dobok fel.
Pár másik platformon megforgattam a tartalmat. Onnantól kezdett felfele menni a kicsike. Akkor kezdett bejönni egy kis zsebpénz. 100k alatti összegek.
Majd a sima zenével ellátott alkotói és termékbemutató videókat feliratoztam, angolul is. Onnantól pörgött felfele.
600-700k között mozog jelenleg.
Megjegyzem: ebből megy le adó is és az összeg nincs elverve akármire. Visszaforgatok alapanyagokba (nem olcsók a munkáim alapanyagai, eszközei), kiállítások megrendezésére stb.
Az alap bevételem az alap termékekre megy. A plusz kísérletezések és prototípusok a videózás keretét terhelik, így nem kell már agyalnom:van ötletem, de szűkös a keret, de nem vehetem ki csak úgy az alap vállalkozásból és ki is kell fizetnem 2embert magam mellett.
A kísérletezgetésben pedig ugye vannak minuszok, failok is. Nem kevés,de a végeredményt imádom.
Soknak tűnhetnek adott összegek a külső szemlélőnek, de az igazság az, hogy nem sok.
Megteheti az ember,hogy szimplán feléli, költ minden vacakra.
Akinek meg van esze az visszaforgatja vagy elteszi, gondolva a jövőre.
Pl ha házat akarsz stb fiatalként.
Meg ugye a sok munka,idő, amit beleöl mindebbe az ember. Amit nem lát a külső szemlélő.
Pl csinálom a munkát az asztalnàl, de közben figyelni kell kamerát, fénybeállítást, a kompozició közepén maradsz-e a kijelzőn.
Lemerült-e a kamera stb. Aztán a több órás szerkesztés.
Sokat számít a videó vágása,szerkesztése is.
Vannak még tervek.
Pl nemrég beiktattam a termék mellé kapott minikatalógusba 2 QR kódot, ami egyenesen a weboldalra és youtube-ra viszi a vásárlót.
Ez most ismét növekedésbe kezdett az elmúlt hetek számait nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!