Hogyan tudnék pénzt keresni?
16 éves vagyok és 9. osztályba járok.
Mostanában elég sok elektronikus cikket meg akarnék venni de nincs elég pénzem, és a szüleim pénzén nem akarok élősködni.
Tudnék e valamilyen munkát ilyen korban vállalni.
vagyis csak pénzt keresni.
Mit tudtok ajánlani?
(csak értelmes válaszok!)
Ilyen korba csak az egyszerűbb betanított diákmunkák vannak.
Egyrészt megértem hogy szeretnél dolgokat venni, ugyanakkor azt vegyed figyelembe, hogy a tanulásod fontosabb mint az elektronikai cikkek, a későbbi fizetésed azon fog múlni hogy merte mész tovább az életedben.
Járj nyitott szemmel és lásd meg a lehetőségeket! Nézz körül a környezetedben, kérdezd meg a szomszédokat, hogy miben tudnál segíteni egy kis pénzért. Egy csomó ember szívesen fizet érte, hogy ne nekik kelljen kutyát sétáltatni, leveleket gereblyézni, kertet gondozni, kocsit mosni, hazacipelni a bevásárlást, meg még egy csomó mindenért. Csak a képzeleted szab határt a lehetőségeknek.
Viszont érdemes a pénzügyi tudatosságnak, gazdasági alapismereteknek is utánajárni. A legjobban fizető munka, ha neked már dolgoznod sem kell (vagy nem annyira sokat), mert az összegyűjtött pénzed dolgozik helyetted. Ehhez persze előbb össze kell szedned annyi pénzt, hogy annak a kamatai már kellően sokat fizessenek.
Ha a megkeresett pénzed nem elköltöd 1-2 év múlva már töredékét sem érő műszaki cikkekre, hanem befizeted a saját babakötvény számládra, akkor jelenleg évi 20,6% kamatot kapsz rá 18 éves korodig.
Vagyis minden befizetett 10 ezer forintod mellé ad kamatként 2 ezret az állam, ha nem költöd el másra. A következő évben meg már arra a 2 ezerre is fizet kamatot, így a második évben már a 12e-re fizetnek 2400 kamatot.
A babakötvény nagyobb kamatát csak 18 éves korodig élvezheted, de addigra megtanulhatod, hogy milyen egyéb befektetési lehetőségeid vannak még.
Ha nem érzed, hogy ez a kamatozás dolog miért éri meg, akkor számolj egy kicsit jobban utána, hogy a kezdeti 10 ezer forintodból 20%-os kamatos kamattal 4 év alatt duplája, 6 év alatt 3x-osa, 10 év alatt 6x-osa lesz.
Ha nem csak 10 ezred kamatozik, hanem a befektetett tőkét is folyamatosan növelni tudod, ahogy haladsz a pénz szerzéssel, akkor az egyre több pénzed még gyorsabban gyarapodik majd.
Ha csak a perselyben tartod a pénzt, akkor nem fog kamatozni. Ha elköltöd, akkor nem csak azt a pénzt veszíted el, amit addig összegyűjtöttél, hanem a jövőbeli kamatainak a lehetőségét is.
Ha én ezt már annyi idős koromban megértettem volna, mint amennyi idős te vagy most, akkor mostanra már multi milliomos lennék csak a spórolt pénzem kamataiból és ma már egyáltalán nem kéne semmit dolgoznom, mert a pénzem kamataiból is meg tudnék élni. Sajnos nekem akkor ezt senki nem magyarázta ezt így el. Neked még van esélyed megvalósítani is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!