Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A Woltnál segédmotorral...

A Woltnál segédmotorral tényleg több pénzt lehet keresni?

Figyelt kérdés

Nem rég kezdtem el kerékpárral, hát eléggé csalódtam eddig... ilyen 1400-1500 ft-os órabéreket sikerült kihoznom. Igaz ez holt szezon, de ha folyamatosan jönnének a címek, a cím pénzek alapján lenne max 2000 ft-os órabérem...

Mondta több ismerősöm, köztük olyan is, aki Woltozik, hogy vegyek segédmotort, mert azzal jóval több pénz jönne be.. de hogyan? Magasabbak a címpénzek motornál, több címet kap vagy hogyan?

júl. 31. 16:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Sehogyan.

Viszont fizetheted majd a motor költségeit is.

Biztosítás, üzemanyag, szerviz.

júl. 31. 16:20
 2/8 A kérdező kommentje:

Valahogy gondoltam :D

Jelenleg arra nem hoz annyi pénzt, hogy a kerékpárt rendbe tegyem

júl. 31. 16:22
 3/8 anonim ***** válasza:
58%

Gondolom több címet tudsz kivinni a motorral mert gyorsabb.

Persze a motornak a többletköltsége lehet elviszi a plusz pénzt amit így keresel

júl. 31. 16:31
 4/8 anonim ***** válasza:
58%
Feltételezem arra gondoltak az ismerőseid (bár célravezetőbb lett volna, ha őket kérdezed meg), hogy motorral sok helyen gyorsabban tudsz haladni, mint biciklivel, így többet tudsz kiszállítani és keresni is.
júl. 31. 16:35
 5/8 anonim ***** válasza:
58%

Az, hogy a díjak magasabbak-e rendszerint városonként változik, van, ahol nincs eltérés, van, ahol másfél-kétszer annyit kap egy autós vagy motoros futár, mint egy biciklis. De ha ugyanazok is a díjak, a válasz egyszerű: az idő.

A biciklivel nagyon maximum átlag 20 km/h-s sebességgel tudsz városon belül közlekedni. Ideértve azt is, hogy a biciklisek jellemzően többet állnak a piros lámpánál, mert a zöldhullámokat az autósok sebességéhez állítják. Emellett folyamatos plusz idő az, ha lezárod a biciklidet.

Egy segédmotorral eleve ennél lényegesen gyorsabban tudsz közlekedni, nem vacakolsz annyit a lámpáknál, és a lezárás is annyi, hogy kiveszed a kulcsot és kész. És emellett meg se izzadsz, tehát szüneteket se kell tartanod, amikor szó szerint kifújod magad - szemben egy biciklissel, aki végigbicajozta a fél délutánt a 40 fokban.

Egyrészt, ha gyorsabb vagy, egységnyi idő alatt több címre ki tudod vinni a kaját, másrészt minél gyorsabban kint vagy, annál több borravalót kapsz.

Amit az első válaszoló írt, az valid, kérdés, összességében mennyit számít. Egy robogó fenntartása egy autóhoz képest konkrétan nem tétel.

júl. 31. 16:36
 6/8 A kérdező kommentje:
A biciklit én nem szoktam zárni :D
júl. 31. 16:54
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A logika azt diktálná, hogy igen, több címet fogsz kivinni, mert gyorsabb lennél.

Ám, a költségeid sokkal nagyobbak lennének, így még ha többet is keresnél, a végén jó eséllyel kevesebb maradna.

A másik ok, amiért én nem reménykednék, az a wolt üzletpolitikája.

Sokkal-sokkal több futár van, mint amennyire valójában szükség lenne, így hiába vagy gyorsabb járművel, nem tudsz többet vinni, mert egyszerűen nem jut több szállítás.

A wolt egyre több új futárt vesz fel, neki nincs több költsége ezzel, viszont így tudja biztosítani a gyors kiszállítást.

Sajna, a futárok szívnak.

S ezt úgy írom, hogy több éve woltos vagyok, főállásban. S nem azért, mert sok pénz van benne, egyetlen dolog miatt csinálom, a szabadidőm beoszthatósága miatt. Inkább kevesebbet keresek, de nincs fix munkaidő, főnök ésatöbbi, ami egy fix munkahellyel együtt jár.

júl. 31. 17:17
 8/8 A kérdező kommentje:

Utolsó! Sanszos amit írsz...

Biciklivel is, 3 címet ki tudnék vinni óránként (párhuzamos szállítással még többet), de jó ha 2 jut 1 órára... ez sztem motorral sem lenne több cím.

Sokszor ülök, tehát nem a kiszállításokkal megy el az idő.

Am én is a flexi munkaidő miatt döntöttem a Wolt mellet, van főállásom évek óta + volt mellékállasom is. Nos, így nem nagyon jutott semmire idő + 2 főnökség, dupla hülyeségek elviselése.

Ebből a szempontból jobb nekem a Wolt, egyedül élek, a pihenő napjaimon akkor dolgozok, ha akarok.

júl. 31. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!