A Woltnál segédmotorral tényleg több pénzt lehet keresni?
Nem rég kezdtem el kerékpárral, hát eléggé csalódtam eddig... ilyen 1400-1500 ft-os órabéreket sikerült kihoznom. Igaz ez holt szezon, de ha folyamatosan jönnének a címek, a cím pénzek alapján lenne max 2000 ft-os órabérem...
Mondta több ismerősöm, köztük olyan is, aki Woltozik, hogy vegyek segédmotort, mert azzal jóval több pénz jönne be.. de hogyan? Magasabbak a címpénzek motornál, több címet kap vagy hogyan?
Sehogyan.
Viszont fizetheted majd a motor költségeit is.
Biztosítás, üzemanyag, szerviz.
Valahogy gondoltam :D
Jelenleg arra nem hoz annyi pénzt, hogy a kerékpárt rendbe tegyem
Gondolom több címet tudsz kivinni a motorral mert gyorsabb.
Persze a motornak a többletköltsége lehet elviszi a plusz pénzt amit így keresel
Az, hogy a díjak magasabbak-e rendszerint városonként változik, van, ahol nincs eltérés, van, ahol másfél-kétszer annyit kap egy autós vagy motoros futár, mint egy biciklis. De ha ugyanazok is a díjak, a válasz egyszerű: az idő.
A biciklivel nagyon maximum átlag 20 km/h-s sebességgel tudsz városon belül közlekedni. Ideértve azt is, hogy a biciklisek jellemzően többet állnak a piros lámpánál, mert a zöldhullámokat az autósok sebességéhez állítják. Emellett folyamatos plusz idő az, ha lezárod a biciklidet.
Egy segédmotorral eleve ennél lényegesen gyorsabban tudsz közlekedni, nem vacakolsz annyit a lámpáknál, és a lezárás is annyi, hogy kiveszed a kulcsot és kész. És emellett meg se izzadsz, tehát szüneteket se kell tartanod, amikor szó szerint kifújod magad - szemben egy biciklissel, aki végigbicajozta a fél délutánt a 40 fokban.
Egyrészt, ha gyorsabb vagy, egységnyi idő alatt több címre ki tudod vinni a kaját, másrészt minél gyorsabban kint vagy, annál több borravalót kapsz.
Amit az első válaszoló írt, az valid, kérdés, összességében mennyit számít. Egy robogó fenntartása egy autóhoz képest konkrétan nem tétel.
A logika azt diktálná, hogy igen, több címet fogsz kivinni, mert gyorsabb lennél.
Ám, a költségeid sokkal nagyobbak lennének, így még ha többet is keresnél, a végén jó eséllyel kevesebb maradna.
A másik ok, amiért én nem reménykednék, az a wolt üzletpolitikája.
Sokkal-sokkal több futár van, mint amennyire valójában szükség lenne, így hiába vagy gyorsabb járművel, nem tudsz többet vinni, mert egyszerűen nem jut több szállítás.
A wolt egyre több új futárt vesz fel, neki nincs több költsége ezzel, viszont így tudja biztosítani a gyors kiszállítást.
Sajna, a futárok szívnak.
S ezt úgy írom, hogy több éve woltos vagyok, főállásban. S nem azért, mert sok pénz van benne, egyetlen dolog miatt csinálom, a szabadidőm beoszthatósága miatt. Inkább kevesebbet keresek, de nincs fix munkaidő, főnök ésatöbbi, ami egy fix munkahellyel együtt jár.
Utolsó! Sanszos amit írsz...
Biciklivel is, 3 címet ki tudnék vinni óránként (párhuzamos szállítással még többet), de jó ha 2 jut 1 órára... ez sztem motorral sem lenne több cím.
Sokszor ülök, tehát nem a kiszállításokkal megy el az idő.
Am én is a flexi munkaidő miatt döntöttem a Wolt mellet, van főállásom évek óta + volt mellékállasom is. Nos, így nem nagyon jutott semmire idő + 2 főnökség, dupla hülyeségek elviselése.
Ebből a szempontból jobb nekem a Wolt, egyedül élek, a pihenő napjaimon akkor dolgozok, ha akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!