Valóban elkezdték megszűntetni a cégek a home officet?
Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam, hogy a nagy vállalatok elkezdték megszűntetni a home office/hibrid munkarendeket. Mi lehet ennek az oka, miért jó ez nekik? Így akarják az emberekkel éreztetni, hogy modern rabszolgák vagyunk? Sose fogom megérteni, mivel az irodai munkák 99%-a végezhető lenne otthonról, ennyire micromanagelni akarnak a managerek?nov. 16. 08:44
12/26 anonim válasza:
Nem kell a clickbait cikkekre meg videókra nagyon hallgatni, nincs szó tömeges megszűnésről. A legtöbb helyen hibrid munka lett, heti 1 vagy 2 nap iroda kötelező, de a tapasztalatom szerint ezt is ellógják a legtöbben. :)
13/26 anonim válasza:
Lehet rájöttek hogy sokan azt hiszik hogy a ho. arra való hogy munkaidőben járj el edzőterembe, sétáltass kutyát, vigyázz a gyerekre, nyírd le a füvet meg főzz meg a családnak munkavégzés helyett.
14/26 anonim válasza:
#13 pontosan erre való, és nincs ezzel semmi baj, amíg a munka is elkészül közben. Normális helyeken nem kell titkolni sem, hogy így dolgozunk, nálunk az a hivatalos álláspont, hogy nem rabszolgák vagyunk, tehát a saját időnket mi osztjuk be. Az edzés kifejezetten javasolt is napközben, egy kis mozgás után jobban fog az agyunk is. :)
15/26 anonim válasza:
Az én ismeretségi körömben nem volt ilyen irányú változás.
16/26 anonim válasza:
Ahol én dolgoztam korábban, ott még júliusban szüntették meg egyik napról a másikra. Utána nemsokkal fel is mondtam és újra olyan helyen dolgozok, ahol 2 nap iroda és 3 nap HO van egy héten. Ez egy elég nagy létszámú állami tulajdonú vállalat ahol 1000-2000 fő közötti nagyságrendű az irodai dolgozók aránya is. Akkor ez nagyon szólt, de azóta már lecsenegett. Amúgy én azóta csak 1-2 helyről hallottam, olvastam hogy megszűnt volna ez a lehetőség.
18/26 anonim válasza:
@13:58
Csak azért mondom mert láttam nagyon negatív példát a ho.-ra.
Mikor covid után vissza lettek az emberek hívva irodára, hősünk kisírta magának hogy maradhasson full ho. ilyen habiszti szöveggel hogy lelki problémái vannak. Munkaidőben, nagyjából zéró effektíve munka volt amit csinált. Aztán még bejött ezek után nagy mellénnyel, hogy ő erre emelést kér nem is keveset, mert amúgy a nagyon komoly végzettségeivel (turisztikai ügyintéző, műkörmös) ennyit meg annyit kereshetne. nyilván kiröhögték, és megköszönték neki a "munkát".
19/26 anonim válasza:
Irodában is lehet effektív nulla munkát végezni, nem kell ehhez HO.
20/26 anonim válasza:
Mostani fiatalokat akik beszélnek nyelveket keresett végzettségük van , ha őket meg meg akarják szerezni a cégek mint utánpótlást akkor olyan pozíciókban ahol lehetséges legalább a hibrid munkavegzes ott meg kell engedniuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!