Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 25 év alattiak mennyit vonnak...

25 év alattiak mennyit vonnak le nektek a fizetésből havonta?

Figyelt kérdés
Értem hogy nem kell adót fizetni, viszont tb-t gondolom igen, szóval a bruttó összegből csak az jön le? Ha igen, az mennyi pénz?

nov. 15. 19:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A bruttó bér után a munkavállalónak adóznia kell. A munkavállaló bruttó bérét összesen 33,5 százalék adó és járulék terheli az alábbi felbontásban:

15% SZJA (százalékos személyi jövedelemadó),

18,5% egyéni járulék,

A 18,5% egyéni járulék az alábbi összetevőkből áll:

nyugdíjjárulék (10%)

egészségbiztosítási járulék (7%)

munkaerő-piaci járulék (1,5%)

nov. 15. 19:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
25 éves kor alatt csak az SZJA amit nem kell fizetned, minden mást ugyanúgy kell.
nov. 15. 20:43
 3/3 anonim ***** válasza:

De SZJA-t is kell fizetni, ha a fizetés meghaladja a megelőző év júliusi átlagbérét. (Ez aktuálisan valami 567 vagy ilyesmi nagyságrendű szám, de jövőre 600 feletti lesz, néztem, de nem emlékszem pontosan. Olyan 9ezerrel lesz több a nettóm, ha nem kapok emelést, ennyivel kell kevesebb adót fizetni januártól

Nekem br. 700 az alapbérem, ez nettóban ~550 valami.

Fizetek tb-t meg az SZJA-ból valamennyit (86k-val kevesenbet, mintha 25+ lennék), nem tudom pontosan nagyjából 20k?

nov. 15. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!