Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » 25 év alattiak! Mennyit...

25 év alattiak! Mennyit fizettek évente a kötelező biztosításra?

Figyelt kérdés
Kor, autó kora, bonus szint stb

okt. 17. 15:55
 1/7 anonim ***** válasza:
34%

Kornak nincsen köze a KGFB összegéhez. A jogsi megszerzésének idejéhez és korábbi autótörténetnek van, de az meg az ember korától független.

csaxólok

okt. 17. 16:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Dehogynincs! Allianznál pl. motorra 35 év felett, autóval 0-20, 21-22, 23-27, 28-35 stb. tarifapontok vannak, a 28-35 a legolcsóbb, melyek az irányítószámunkkal együtt befolyásolják az alapdíjat, amit aztán várható futásteljesítménnyel stb. stb.-vel még ide-oda szorozgatnak. A 21-22 évesnek olyan szorzója van, mint a 68-70 évesnek.
okt. 17. 18:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
#1 Ne írj már ekkora butaságot, hogy nem számít a szerződő kora! Pont, hogy nagyonis számít, és sok fiatal ezért köt inkább a szülei nevére biztosítást, mert a szülőnek , még második autóként A0-ból indulva is olcsóbb! Jogsi megszerzésének ideje meg pont nem, pl a K&H online kalkulátora nem is kéri, de anno, mikor vettem a motorom, akkor netrisken kalkuláltam, ott volt ilyen kérdés, de még az sem számított, hogy ha nem volt jogsim, (akkor még csak a rutinvizsgám volt meg), és akkor is pont ugyanannyi volt vége , mintha lenne. K&H-nál kalkulálta a kocsimra mint új belépő, és A0-val indítva, 17 évesként nekem , a 23 éves 1.6-os Octaviára kijött 161 ezer forint éves díj. Ha meg átírom a születési dátumot 49 évesre, akkor 73 ezer.
okt. 17. 18:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Oké hogy valaki a szülei nevére köt de akkor soha a büdös életben nem fog nőni a saját bonusza. Szóval előny és hátrány is.
okt. 22. 14:53
 5/7 anonim ***** válasza:

#4 Nem kell ahhoz matekzseninek lenni, hogy fiatalon kb meg lehet cseszni a bónusz gyűjtögetést, mert a biztosítók folyamatos áremelgetése miatt kb helyben topogsz, és ha el is éred azt a kedvezményt mint egy szülő, akkor is addigra rengeteget ott hagysz a biztosításra. Kicsit számolgattam, és a 3-as válaszomat folytatva, ugyanez az autó, amennyiben a 17 éves tulaj B10-el kötné, akkor 84 ezer lenne, az éves díja, és ha valami csoda folytán a biztosító nem emelne árakat, akkor 10 év múlva, mire ide eljut, addigra közel 1,3 milliót kifizet.

Miközben én, 49 évesen,pl második autóként, B0-ról indítva is mér "csak" 73 ezerrel nyitok, ami B10-ben 36 ezer, ez idő alatt meg durván 500 ezret fizetnék ki. Szóval jelen helyzetben bónuszt ráérnek az emberek 30-40 évesen gyűjtögetni.

okt. 22. 15:46
 6/7 A kérdező kommentje:
Én 2022-ben kötöttem első saját autómra(2004 évjáratú, 1.6, vidék) biztosítást 20 évesen, 85k volt kezdésnek. Egy hónapja kaptam az emailt hogy 100kra emelik. Egyébként baleset nem volt, B02be lépek, úgyhogy nem teljesen értem miért nő.
okt. 24. 16:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyrészt infláció, másrészt lehetnek új szerződési feltételek is. Minden évben érdemes évforduló előtt több mint egy hónappal megnézni az opciókat, és olcsóbbság esetén váltani.
okt. 24. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!