Van itt olyan, aki valamilyen oknál fogva - akár önerőből vett, vagy örökölt lakást /házat bármit - akár nem is 1 hanem több ingatlanja van, amit ki tud adni és emiatt mondjuk nem is kell dolgoznia vagy sokkal kevesebbet dolgozik?
Létezik ilyen itthon?
Lehetséges "így" élni /esetleg megéldegélni?
Szép összeg bejön nekem ingatlanból de luxus lenne nem dolgozni még ha szűken ki is jöttem volna belőle.(De mostmár gyerekem van, feleségem)
Mert nem csak arra van igényem,hogy semmi extra ne legyen az èletemben.
A család rengeteg pénzbe van (ezzel nincs is gond), autó is sok pénzt elvisz.
Meg haladni is szeretnénk amihez kell a munka.
Ha 8 számjegyű összeg lenne az más lenne de valami tevékenység akkor is kellene,eltunyulni nem jó
A napokban írta itt valaki egy másik kérdés alatt, hogy 12 kiadott lakása van.
Mit gondolsz, megél belőle?
Szerintem bőséggel.
Miert ne lenne? Kb 3 budapesti kislakas kiadásból vígan el lehet élni egy negyedikben. Ha csalad, gyerek, nagyobb lakás, utazgatás kell, akkor mondjuk dupla ennyi.
Nekunk a parommal is ez a cel, jelenleg egy 50Ms lakott, es 100M hasznositott ingatlanunk van.
Három ingatlant adunk ki:
Egy 30 éve már az enyém (1 szobás)
Egyet vettem a párommal befektetésnek (gyereknek majd jó lesz, ha felnő - 1,5 szobás). Árverezés fenyegette az ingatlant.
Egyet pedig örököltem (2 szobás)
Mi a saját építésű családi házunkban élünk.
Nyilván nem adom el egyiket sem, mert eddig még mindig ez a legjobb befektetés még akkor is, ha időnként bajlódni kell a bérlőkkel.
Apa most nem dolgozik, munkanélküli. Milyen jó, hogy van máshonnan is bevétel.
Kétkezi melósok vagyunk, csak egyszerűen meglátjuk mindenben az anyagi előrelépési lehetőséget.
Valószínűleg az hajt bennünket, hogy szerény körülmények között nőttünk fel mindketten.
Nekünk 3 ingatlanunk van, kettő kiadva egyben élünk. Bőven dolgozni kell mellett, mert a 3-ból még 2 nem tehermentes. Amikor összejöttünk, mindkettőnknek hiteles lakása volt, ebből már az egyiket visszafizettük, a másikon 5 év hitel van, de fix kamattal, nem éri meg visszafizetni. A harmadikat meg építettük, ezen még rendesen van hitel. Igy igazából elvagyunk, akkor lesz igazán jó, ha csak egy hitelünk lesz, a házra, mert akkor az egyik lakás termeli a törlesztőjét, a másik pedig hozni fog.
Ez pár lakással főleg az elején annyira nem biznisz még, ha hiteled is van. Azt mondanám, hogy kb 5 lakástól már ellennénk úgy ha nem dolgozunk, de akkor meg unatkozna az ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!