Az emberek hogy vesznek saját lakást?
Én nettó 600 ezret keresek és nem tudok rá osszeszedni, gyűjteni legalább egy 30 milliót sem.
Hogyan vesznek az emberek? Az szerintem kizárt hogy mindenki hitelt vesz fel. Mert ha én felvennek 20 milliót akkor 35-40 milliót kéne visszafizetni.
És ha nem tudom fizetni a hitelt akkor nem lesz lakásom.
Pláne ilyen bizonytalansagban amikor alig vannak munkák és a cégek bármikor kirughatjak az embert.
Szóval kérdezem én. Hogyan vesznek az emberek saját lakást maguknak? Hogyan lehet elerni azt hogy ne 600 ezret keressek hanem többet. De csomó hirdetést nézve meg mindig 300-500 ezres fizetesek vannak.
Én egy havi fixen nettó 1 millió 800 ezerrel már ellennek. Ez az összeg mivel érhető el? Milyen szakmával? Mit kell hozzá tudni? Milyen cégek fizetnek ennyit?
"Én nettó 600 ezret keresek és nem tudok rá osszeszedni"
Nem mindenki ennyit keres, sokan kevesebbet, sokan tobbet.
Aki nem engedhet meg maganak ingatlant, az jellemzoen kozosen vesz valakivel es/vagy hitelt vesz fel.
Nem kell végig fizetned a hiteledet, így arányosan kevesebb kamatot fizetsz meg.
A legtöbben hitelre vesznek lakást. És nagyon sokan párban. Ha a párod is hazavinne 600 ezret és együtt laknátok egy albérletben, akkor azért havonta szemmel látható megtakarítást lehet képezni, viszonylag gyorsan összejön egy önerő és hitel fizetése mellett is lehet gyűjtögetni előtörlesztésre.
Nem az én férjem szerencsés. A rokonaim, barátaink, szomszédaink 90%-nak úgy lett ingatlana, hogy közösen vettek.
Persze, a többség kapott szülői segítséget önerőnek, vagy megkaptak a nagymama lakását, amit beforgattak vagy ilyesmi. Vagy mint mi, külföldön szedték össze az ingatlan árának javareszét.
Egyedül senki nem vesz jellemzően nulla segítséggel ingatlant. Az még ketten is nehéz, pláne most.
"Egyedül senki nem vesz jellemzően nulla segítséggel ingatlant"
Kimondottan sokan vesznek egyedul, csak a 10 millios lakossaghoz viszonyitva tunik kevesnek, mivel az orszag jelentos resze csoro proli.
#17 azért a 600 nettó nem rossz. Én is ennyit keresek és olyan 300-400 körül teszek félre. Így évente kb 4M megtakarításom lesz. Ha ezt 30 éves koromig csinálnám az majdnem 30M.
IT-ban amúgy sok területen el lehet ezt (nettó 1M) érni, mondjuk nem Juniorként.
Nem tudom mennyi féltetett pénzed, milyen képességeid vannak, milyen tapasztalatokat szedtél össze az elmúlt években.
"Hogyan csináljak millirádos bevételu céget a 0-ról?"
Miert kellene ingatlan vasarlashoz milliardos bevetelu ceg?
"Az szerintem kizárt hogy mindenki hitelt vesz fel. Mert ha én felvennek 20 milliót akkor 35-40 milliót kéne visszafizetni."
Hát, de, a fizetésből élő többség hitelt vesz fel, jellemzően nem is egyedül, hanem párban. Mi is közösen vettünk a férjemmel. B opció az öröklés, C hogy a szülőknek van pénzük és alád rakják. Csak úgy, saját zsebből, kp-ra, hitel és öröklés nélkül az átlag vagy kicsivel átlag feletti fizuból élők nem vesznek ingatlant.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!