Kinek nehezebb elhelyezkedni? Fiatal férjezett nőnek, vagy kisgyeremekesnek?
Tehát egy fiatal, már férjnél lévő, de még gyerektelen nőnek, vagy egy már kisgyermekes anyukának?
Ugye az első esetben a legtöbbször már látszódik az ember nevén is, hogy férjnél van, na meg ugye "gyermekvállalási korban" van, egyből arra gondolnak, hogy akkor ő nem sokára gyermeket szeretne valószínűleg. A másik meg gondolom még egyértelműbb, a kisgyerekek miatt várhatóan sokat lesz táppénzen. Egyik se a legoptimálisabb egy munkáltatónak. Nyilván változó és a többi körülménytők is függhet, de szerintetek melyik esetben nehezebb munkát találni, elhelyezkedni?
Érdekes, hogy épp a legfontosabb dolgot "senki nem kérdezte".
Egyébként hülye kérdésre hülyének tűnő válasz.
-----------------------
Ugyanis egyáltalán nem függ a kérdésedben levő tényezőktől az elhelyezkedés nehézsége.
Az egyéntől függ, hogy mit hajlandó tenni egy jó állásért.
Egy jó home-office-ban pl. fullmindegy, hogy van-e gyereked vagy hány van. A kérdés az, hogy van-e olyan tudásod és jártasságod, amit egy ilyen helyzetben tudsz-e kamatoztatni.
Ha igen, akkor baromi nagy előnyben vagy azzal a gyermektelen, de a te tudásoddal nem rendelkező nővel szemben, aki veled egyszerre jelentkezik ugyanoda.
Sőt, ha kicsit nyitottabb vagy, akkor nem állásért ácsingózól, hanem megtalálod azt a területet, ahol vállalkozóként/szabadúszóként otthonról tudsz érvényesülni. Ami nem ÁLLÁS, hisz az állással szemben, HALADNI lehet vele. S akkor megintcsak fullmindegy, hogy van-e gyereked, s ha van, akkor mennyi.
Aki gyermektelen azt túlóráztatják, a fizetése/szabija pedig kevesebb, mint a gyerekesnek.
Nagyon sok helyen van már kismama műszak, míg az aktív gyermektelenek, ha elmúlak 25 évesek, alig van munka.
36 éves, kétgyerekes anyuka vagyok. Nem értem, honnan tudná a potenciális munkáltató már a döntés előtt, hogy van gyerekem?
A cv-ben természetesen nincs benne, hiszen az szakmai cv, nem a családi állapotomról szól. A legutóbbi két helyre, ahova interjúztam, mindkettőre felvettek, senki se kérdezte, van-e gyerekem és mennyi, olyan hülye meg nem vagyok, hogy magamtól mondjam. Akkor tudta meg a munkáltató, amikor a belépéskor a pótszabis papíron jeleznem kellett. Szóval így én nem igazán éreztem hátránynak, hogy vannak.
Huszonéves, gyerektelen nőként szerintem rosszabb volt, bár nem feltétlenül azért, mert "majd egyszer szülni fogok", hanem mert a tapasztalat hiánya/kis mértéke miatt sokkal kevésbé vettek komolyan, mint most.
Kisgyermekesnek egyértelműen nehezebb!
Csak férjezettként szabad ember vagy és bármilyen műszakot tolhatsz orrba-szájba.
Nem véletlenül nem veszik fel a kisgyerekeseket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!