Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kinek nehezebb elhelyezkedni?...

Kinek nehezebb elhelyezkedni? Fiatal férjezett nőnek, vagy kisgyeremekesnek?

Figyelt kérdés

Tehát egy fiatal, már férjnél lévő, de még gyerektelen nőnek, vagy egy már kisgyermekes anyukának?

Ugye az első esetben a legtöbbször már látszódik az ember nevén is, hogy férjnél van, na meg ugye "gyermekvállalási korban" van, egyből arra gondolnak, hogy akkor ő nem sokára gyermeket szeretne valószínűleg. A másik meg gondolom még egyértelműbb, a kisgyerekek miatt várhatóan sokat lesz táppénzen. Egyik se a legoptimálisabb egy munkáltatónak. Nyilván változó és a többi körülménytők is függhet, de szerintetek melyik esetben nehezebb munkát találni, elhelyezkedni?

tegnapelőtt 14:43
A kérdező szavazást indított:
Férjezett, de még gyermektelen
Kisgyermekes anyuka
16 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
A lustáknak sokkal nehezebb, mint a fenti kettőnek együttvéve.
tegnapelőtt 15:31
 2/10 A kérdező kommentje:
Oké, de ezt senki nem kérdezte. 😕
tegnapelőtt 15:59
 3/10 anonim ***** válasza:
26%

Érdekes, hogy épp a legfontosabb dolgot "senki nem kérdezte".

Egyébként hülye kérdésre hülyének tűnő válasz.

-----------------------

Ugyanis egyáltalán nem függ a kérdésedben levő tényezőktől az elhelyezkedés nehézsége.

Az egyéntől függ, hogy mit hajlandó tenni egy jó állásért.

Egy jó home-office-ban pl. fullmindegy, hogy van-e gyereked vagy hány van. A kérdés az, hogy van-e olyan tudásod és jártasságod, amit egy ilyen helyzetben tudsz-e kamatoztatni.

Ha igen, akkor baromi nagy előnyben vagy azzal a gyermektelen, de a te tudásoddal nem rendelkező nővel szemben, aki veled egyszerre jelentkezik ugyanoda.

Sőt, ha kicsit nyitottabb vagy, akkor nem állásért ácsingózól, hanem megtalálod azt a területet, ahol vállalkozóként/szabadúszóként otthonról tudsz érvényesülni. Ami nem ÁLLÁS, hisz az állással szemben, HALADNI lehet vele. S akkor megintcsak fullmindegy, hogy van-e gyereked, s ha van, akkor mennyi.

tegnapelőtt 16:13
 4/10 anonim ***** válasza:
27%

Aki gyermektelen azt túlóráztatják, a fizetése/szabija pedig kevesebb, mint a gyerekesnek.

Nagyon sok helyen van már kismama műszak, míg az aktív gyermektelenek, ha elmúlak 25 évesek, alig van munka.

tegnapelőtt 17:17
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
Kisgyerekes anyukának. A férjezett, fiatal nőről amúgy nem feltétlen mondják meg, hogy férjezett. Nem mindenki veszi fel a férje nevét.
tegnap 06:20
 6/10 anonim ***** válasza:
19%

36 éves, kétgyerekes anyuka vagyok. Nem értem, honnan tudná a potenciális munkáltató már a döntés előtt, hogy van gyerekem?

A cv-ben természetesen nincs benne, hiszen az szakmai cv, nem a családi állapotomról szól. A legutóbbi két helyre, ahova interjúztam, mindkettőre felvettek, senki se kérdezte, van-e gyerekem és mennyi, olyan hülye meg nem vagyok, hogy magamtól mondjam. Akkor tudta meg a munkáltató, amikor a belépéskor a pótszabis papíron jeleznem kellett. Szóval így én nem igazán éreztem hátránynak, hogy vannak.

Huszonéves, gyerektelen nőként szerintem rosszabb volt, bár nem feltétlenül azért, mert "majd egyszer szülni fogok", hanem mert a tapasztalat hiánya/kis mértéke miatt sokkal kevésbé vettek komolyan, mint most.

tegnap 11:56
 7/10 anonim ***** válasza:
77%
3-as, mondjuk az elég naiv gondolat, hogy ha home office-ban dolgozol vagy vállalkozó vagy, akkor nem számít, van-e gyereked. Nem tudom, próbáltál-e már kisgyerekek mellett dolgozni, én évekig csináltam, rohadtul nem sétagalopp. Annyit éjszakáztam, hogy 5 év alatt szerintem vagy 10-et öregedtem, és akkor én még szerencsés voltam, mert megtehettem, hogy éjszakára tolom a munkát. Akiknek a munkaidő bármiért kötött (vállalkozónak is lehet ilyen legalább részben), annak majdnem ugyanannyira nehéz megoldani, mint a 8 órában bejárós anyának.
tegnap 11:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Engem fiatal házasként semmilyen hátrány nem ért eddig. Mscm van és abban is dolgozok, meg diplomaszerzés előtt el tudtam helyezkedni.
tegnap 13:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Kisgyermekesnek egyértelműen nehezebb!

Csak férjezettként szabad ember vagy és bármilyen műszakot tolhatsz orrba-szájba.

Nem véletlenül nem veszik fel a kisgyerekeseket.

tegnap 14:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja jó, hát ha műszakos munkákról beszélgetünk akkor ja, gyerek nélkül könnyebb.
tegnap 15:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!