Hogyan sakkoztok, ha több ajánlatot vártok egyszerre?
Munkahely váltás előtt állok, volt pár interjúm az utóbbi időben és most kellene jöjjenek az ajánlatok. Az első helyen még múlt hónapban voltam és azt mondták jól sikerült, megfeleltem szakmailag meg minden, szeretnének ajánlatot adni, de november 15 körül tudnának biztosat mondani, mert számítanak pár új projektre, de először azokat helyeznék el, akik már alkalmazottak.
Második helyen tegnap voltam és ma már vissza is jelezték, hogy szeretnének ajánlatot tenni, hétfőre mondtam, hogy beszéljük meg a részleteket. Az első helyen is azt mondták szóljak, ha valami más bejön időközben. Az az igazság, hogy nekem az első hely a szimpatikusabb, ha mindketten megadnák ugyanazt a fizetést, akkor inkább azt választanám. Mikor lenne érdemes írni nekik, minél előbb vagy csak már mikor a másiktól kézben van az ajánlat? És azok, akik először adják, azoknak mit érdemes mondani a gondolkodási időről? Nyíltan meglehet mondani, hogy várok egy másikat is? Még nem voltam ilyen helyzetben, hogy több is legyen egyszerre, azért nem tudom mi itt a szokás.
Munkáltató vagyok (cirka 40 ember tartozik alám), szólj nyugodtan az első helyen, hogy kaptál egy ajánlatot, de szeretnéd őket választani, ha meg tudják adni. Ez a legegyszerűbb és legkorrektebb, és hosszútávon is kifizetődő.
Csak az igen retard helyek sértődnek meg azon, hogy több helyen is interjúzol, az ilyenekre pedig egészen biztosan nem is szeretnél menni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!